"Da sam juče umro ne bih znao...": Dirljiva priča doktora Đurića o komšinici "sa dva imena"

08.12.2021

15:50

0

Autor: 24sedam

Iz jedne životne situacije izveo je bitan zaključak

"Da sam juče umro ne bih znao...": Dirljiva priča doktora Đurića o komšinici "sa dva imena"
kalemegdan-4569755_1920 (1) - Copyright Pixabay

Doktor Vladimir Đurić objavio je na svom Fejsbuk profilu priču koja je raznežila mnoge korisnike ove društvene mreže.

Naime, ovaj doktor medicine i specijalizant psihijatrije redovno objavljuje priče iz svakodnevnog života, a u novom statusu je opisao život njegove komšinice Ljubice.

Priču je počeo sa rečenicom “da sam juče umro ne bi saznao da mi se komšinica zove Ljubica”, dodavši da je iz susednog stana jedino mogao da čuje da je muž zove "Lepa".

– Nije mi ni bilo teško da pogrešim s obzirom da svakodnevno slušam baršunasti bariton njenog muža kako je doziva kroz tanke zidove u našem malom soliteru… “Te Lepa ovo”… “Te Lepa ono”… A pogotovo “ma dođji bre Lepa moja”… Kad god dođe sa posla, kad god mu nešto treba, kad god se vole i kad god odlazi. Bar da mu se omaklo Ljubice kad bi se posvađali, no svađanja nema kod njih. Kažem vam čudan neki svet. Lepa joj je izgleda samo radni naziv. Iako sam mogao da se zakunem da joj to piše u ličnoj karti – počeo je on.

Onda je objasnio kako je zapravo shvatio šta znači nadimak njegove komšinice "Lepe".

– Kad ono, u stvari… Mali nadimak, titula od milošte, stalna pohvala, leteći kompliment. Mali ljubavni začin, mala talija spram nesreće i mali podsetnik koliko mu znači… Mala simbolična nadoknada za sve što mu pruža. Baš mi je to saznanje popravilo dan - naglasio je Đurić.

Potom je iz celokupne situacije izvukao jedan bitan zaključak o životu.

-Pustite nadrndane. zajedljive i ogorčene pametnjakoviće, ma kakve titule imalim, koliko izvikani bili i koliko uporno i dobro objašnjavali svoje zamršene teorije, ako izgledaju k’o Crni Gavrani i samo se ružno oko njih širi. Koji su smireni i opušteni, koji se smeše i koji izgledaju autentično lepo dok to rade. Sad mi je i mnogo jasnije što stalno deluju tako nenormalno normalni. Izgleda da se vole, da se uvažavaju, da su zajedno više od dvoje i da se međusobno usrećuju. Kakva je samo privilegija deliti zid sa njima i svakodnevno imati predavanje o tome šta je bitno u životu – zaključio je doktor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike