Zavirite u Vukov božićni kutak i uplovite u magiju: Ova radnja mami osmehe svih generacija (FOTO)

05.12.2021

09:00

0

Vuk, koga svi znaju po tome što svakog decembra svoju kuću na Voždovcu, okiti u najlepšem prazničnom ruhu, ove godine je otišao i korak dalje

Zavirite u Vukov božićni kutak i uplovite u magiju: Ova radnja mami osmehe svih generacija (FOTO)
Vukov božićni kutak (21) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ušuškan u Ulici 27. marta, “Vukov božićni kutak”, prva radnja za novogodišnje ukrase u Beogradu, mami osmehe, poglede i uzdahe kako mališana, tako i odraslih koji prolazeći pored nje uplove u magiju iza koje se krije nesvakidašnja priča.

Naime, Vuk Tomić, koga svi znaju po tome što svakog decembra svoju kuću na Voždovcu, okiti u najlepšem prazničnom ruhu, ove godine je otišao i korak dalje, te se odlučio da otvori prvu radnju za novogodišnje ukrase u prestonici.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sam izlog radnje, okićen je tako da mora da izmami makar pogled, a one koji su praznično euforičniji, sigurno će navesti i da otvore vrata ovog kutka.

Prilikom ulaska u ovu novogodišnju radnju, reportere 24sedam dočekale su tri velike okićene jelke, a po zidovima su bile prepletene svećice. Ukrasi koji krase jelke u velikom broju su okruglog oblika, šarenoliki, od crveno-zlatne, preko ljubičaste, do nežno bele.

Ovde može da se oseti duh novogodišnjih i božićnih praznika, popije topla čokolada, kafa, ali i verovali ili ne - pojede i sladoled i to iz vrlo zanimljivog razloga.

Upravo na mestu gde je otvorena, tokom letnjih meseci je radnja koja pravi sladolede, i koja se zove ni manje ni više nego "Ice cream Vuk".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je došlo do "spajanja dva Vuka" i naizgled - nespojivog, za 24sedam otkriva upravo idejni tvorac - Vuk Tomić.

- U martu ove godine dao sam otkaz u firmi u kojoj sam radio skoro 10 godina. Shvatio sam jednog dana da je to kraj i odluka je pala - kaže Vuk.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

I dok je za neke bilo iznenađenje, za mnoge, bolje poznavaoce njegovog dela i ambicija, bilo je - krajnje, ali što je najbitnije pravo vreme.

- Išao sam stalno, tražeći svetlo. Nekako kao da je novogodišnja euforija uzela maha u poslednjih nekoliko godina, a to je ono što ja živim i čemu sam posvećen, još od malena - rekao je on.

Putujući po svetu, video je mnogobrojne novogodišnje radnje - od Beča, preko Pariza, do Frankfurta.

- Uvek sam sanjao da takav ambijent oživimo u našoj prestonici - ističe Vuk.

Dečački san

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Da se snovi ostvaruju, pa i oni dečački, kad dođe pravi čas, upravo potvrđuje njegova priča.

- Kada sam pogledao kako stavljaju natpis na radnju - “Vukov božićni kutak”, osetio sam se ponosno, na sve godine koje su prošle, i sve vreme mi je u glavi film “Sam u kući”. Doživeti taj momenat je poseban osećaj - sa osmehom priča Vuk.

Ukrasi u ovom prazničnom kutku su raznovrsni. Te se tako mogu pronaći novogodišnje jelke, kugle, lampice, mašnice...

Naglasak u ovoj radnji je upravo na tome što je u pitanju ručni rad, kako naših domaćih entuzijasta, tako i iz evropskih zemalja poput Poljske, Holadnije, Turske, ali i iz Kine.

Neobičan trgovac

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Za Vuka se može reći da je “neobičan” trgovac jer mu, kada proda pojedine ukrase, bude žao.

- Obožavam sve ukrase podjednako, ali se za neke posebno vežem. Tako mi bude žao ukoliko se neki od njih proda - objašnjava Vuk.

Dodaje da je najlepše kada vidite da ljudi uđu i oduševe se, pa ni sami ne znaju šta bi pre kupili. 

- Nekidan nam je ušla žena u radnju i maltene sa vrata izgovorila da ne želi samo jelku ili samo ukrase, nego upravo jelku sa ukrasima baš onakvu kako je bila okićena u radnji - zadovoljno kaže naš sagovornik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike