Jede se "s nogu", parkira se ko gde stigne, a sve zbog - hrane: 24sedam u "Ulici gladnih" (FOTO)

16.10.2021

18:00

1

Autor: Jovana Vrećo

I dok je starosedeocima poznata kao Ulica Goce Delčeva, danas je svi popularno nazivaju "Dolina gladnih" ali i "Has Vegas"

Jede se "s nogu", parkira se ko gde stigne, a sve zbog - hrane: 24sedam u "Ulici gladnih" (FOTO)
Ulica gladnih - Copyright 24sedam

Miris roštilja, pohovanog kačkavalja, pice, ali i palačinki, proteže se duž 200 metara jedne beogradske ulice, ušuškane između dva Bulevara  - Nikole Tesle i Mihajla Pupina. 

I dok je starosedeocima poznata kao Ulica Goce Delčeva, danas je svi popularno nazivaju "Ulica gladnih", "Dolina gladi", "Somunski front", pa čak i zbog širokog dijapazona hrane  - "Has Vegas". 

Ona je mnogima glavno "utočište" kad imaju vremena samo da " tek nešto prezalogaje" ili u kasnim satima, posle izlaska.

Duž nje se nalazi 15-ak restorana gde u najkraćem vremenskom roku možete dobiti jelo "na brzinu". 

Širok dijapazon restorana, od palačinkarnica, picerija, sve do klasičnih "butika brze hrane", nudi isto tako veliki izbor hrane - dimljena kobasica, pohovani kačkavalj, pljeskavica, pileće na sve načine, ali i neizostavni šiš, punjeni ili običan, kako ko voli. 

24sedam
 

Ipak, kao i u drugim delovima grada, i ovde je problem - parking. Tako da se oni koji "iskoče" na čas samo da kupe kako bi prezalogajili nešto, parkiraju maltene nasred ulice, i uz upaljena "sva četiri" signaliziraju - vraćam se brzo!

Te tako u nekim trenucima izgleda kao da se čitav taj kraj pretvori u novobeogradski Las Vegas. 

24sedam
 

 

Takođe, da se ovde jede "s nogu" potvrđuje i činjenica da mnogi jedu i na haubi svojih automobila, pa tek onda nastavljaju dalje.

Nekada, kada su lokali radili i tokom noći, ulice su vrvele pogotovo petkom i subotom, jer su mnogi upravo tu svraćali da pred spavanje, obraduju svoje stomake.

24sedam
 

 

 
Čak ni stajanje u redovima za posetioce Ulice gladnih, ne predstavlja problem, jer svako zna, da kada stane u red za šiš, to ne može da potraje i brzo će stići da pred pultom saopšti šta sve želi od priloga. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike