"Uspeo je da pobegne, ali je deo rakete pao na njegov automobil": Komšije otkrivaju kako je poginuo Bojan, treća žrtva nesreće u Leštanima

27.11.2021

13:00

0

Autor: 24sedam

On je posle dvodnevne bitke za život preminuo u Urgentnom centru od teških povreda

"Uspeo je da pobegne, ali je deo rakete pao na njegov automobil": Komšije otkrivaju kako je poginuo Bojan, treća žrtva nesreće u Leštanima
Leštane, eksplozija 24sedam Nenad Vujanović 2 - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

"On je uspeo da nekako istrči iz fabrike i da uđe u svoj automobil, parkiran ispred. Baš kad je seo i taman da krene, deo rakete je pao na kola i ona su se zapalila...", pričaju komšije Bojana Ružića (28) iz Boleča, koji je juče u bolnici podlegao stravičnim povredama koje je zadobio u eksploziji u fabrici "EdePro" u Leštanima.

Ružić je treća žrtva eksplozije koja se u utorak dogodila u fabrici namenske industrije "EdePro". On je posle dvodnevne bitke za život preminuo u Urgentnom centru od teških povreda i opekotina koje je zadobio kada je u vazduh odleteo magacin.

Printscreen/Instagram
 

- Živ je goreo u automobilu - prepričava jedan komšija i dodaje da su ga kolege izvukle iz vozila.

Pored njega, na mestu su poginile i njegove kolege Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21), dok je povređeno preko 20 radnika, od kojih je njih troje u životnoj opasnosti.

Uviđaj obavlja Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zajedno sa Višim javnim tužilaštvom, pošto su demineri utvrdili da nema opasnosti od novih eksplozija. 

Podsetimo, do eksplozije je došlo u magacinu od 240 kvadrata, u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva. 

 

Do tragedije je, prema tvrdnjama radnika, najverovatnije došlo tokom rukovanja raketama koje se prenose viljuškarima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike