Redukovan saobraćaj ispred beogradskog aerodroma zbog rekonstrukcije: Ako uskoro letite, evo odakle ćete ulaziti

19.11.2021

19:14

0

Radovi bi trebalo da budu gotovi krajem naredne godine

Redukovan saobraćaj ispred beogradskog aerodroma zbog rekonstrukcije: Ako uskoro letite, evo odakle ćete ulaziti
Copyright Prinstcreen/Youtube

Kompanija "Belgrade Airport", koncesionar beogradskog Aerodroma Nikola Tesla i član kompanije VINCI Airports, započela je obimne radove na rekonstrukciji površina ispred zgrade terminala, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja i parkiranja na beogradskom aerodromu, saopštila je danas kompanija "Belgrade Airport".

Kako se navodi u saopštenju, ulaz u aerodromsku zgradu organizovan je putem Terminala 1, dok je za saobraćaj potpuno zatvorena deonica ispred zgrade terminala.

Zona za kratko zaustavljanje privatnih i taksi vozila radi iskrcavanja putnika formirana je u zoni postojećeg parkirališta odakle postoji pešačka veza sa Terminalom 1.

Takođe, kako se navodi, izmenjen je režim saobraćaja za privatna vozila i za vozila javnog gradskog, autobuskog i taksi prevoza, kao i režim saobraćaja za pristup parkiralištima.

Uspostavljena su dva privremena autobuska stajališta, jedan u zoni Terminala 1 (za putnike koji dolaze na aerodrom) i drugi u zoni VIP Terminala, odnosno Terminala generalne avijacije (za putnike koji odlaze sa aerodroma nekom od GSP linija).

Kapacitet postojećeg parkirališta ispred aerodromske zgrade je smanjen, a putnicima su na raspolaganju javna garaža u blizini terminala kapaciteta 514 parking mesta kao i postojeći parking u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta.

Kako je saopšteno, radovi podrazumevaju potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema pristupnih puteva ispred putničkog terminala, što će omogućiti efikasniji protok saobraćaja i povećanje mesta za parkiranje vozila.

Parkirališta će biti opremljena LED sistemom osvetljenja, punjačima za električna vozila, imaće tzv. premium parking mesta, kao i dodatna parking mesta za putnike sa smanjenom pokretljivošću.

Kako se navodi, očekuje se da će radovi biti završeni krajem 2022. godine, a oni neće uticati na redovnost i bezbednost avio-saobraćaja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike