Vozači "oduzeli" pešacima plato kod Čumićevog sokačeta: Beograđani u cikcak zaobilaze parkirane automobile

17.11.2021

08:15

0

Na ulazu na plato postoji rampa koja je uvek podignuta, a radnici iz okolnih firmi kažu da praktično bilo ko može da dođe i tu ostavi svoje vozilo

Vozači "oduzeli" pešacima plato kod Čumićevog sokačeta: Beograđani u cikcak zaobilaze parkirane automobile
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Hodajući cikcak pešaci svakodnevno zaobilaze automobile nepropisno parkirane na platou kod Čumićevog sokačeta, gde je zabranjeno ostavljanje vozila, osim za zaposlene u preduzećima koja posluju u tržnom centru. 

Na ulazu na plato postoji rampa koja je uvek podignuta, a radnici iz okolnih firmi kažu da praktično bilo ko može da dođe i tu ostavi svoje vozilo.

Situacija nije otežana samo za pešake, već i za dobavljače koji isporučuju robu u obližnji supermarket, koji se nalazi u podzemnom prolazu. Palete sa namirnicama i drugim potrepštinama sada moraju na rukama da nose i po desetak metara dalje.

Građani prestonice pitaju se kako se silazi sa stepenica koja izlaze iz Čumićevog sokačeta, s obzirom na to da su vozila parkirana tik uz njih.

- Ovo je prolaz za pešake, a ne parking. Prelaz preko ulice nije moguć, već samo podzemni, kako se ne bi zaostavljao saobraćaj. Onda da saobraćaj odhaja sa malog pešačkog dela - napisala je jedna sugrađanka na društvenoj mreži Tviter. 

Povodom ovog improvizovanog parkinga oglasio se i Sekretarijat za saobraćaj, koji istakao da je situacija u Nušićevoj primer nepoštovanja saobraćajnih propisa, odnosno Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Sekretarijat nema nadležnost za sankcionisanje nepoštovanja saobraćajnih propisa i koristi svaku priliku da apeluje na sve učesnike u saobraćaju na važnost poštovanja ovog zakona. Za kažnjavanje učesnika u saobraćaju koji ne poštuju odredbe ovog zakona nadležni su Uprava saobraćajne policije za Grad Beograd i Komunalna milicija - kažu oni.

Nažalost, u Sekretarijatu podvlače da postavljanje fiksnih saobraćajnih stubića nije u planu za naredni period.

Podsetimo, Dečanska ulica nedavno je rekonstruisana, čime su vozači dobili dodatnu traku, te do Terazijskog tunela odnedavno vode dve trake. Proširenje ulice za posledicu je imalo brisanje nekoliko parking-mesta duž Dečanske ulice, tačnije kod Muzičke škole "Mokranjac", zbog čega se problem sa parkiranje u samom centru Beograda znatno pogoršao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike