Umesto parkinga, traka ka Terazijskom tunelu: Radovi na delu Dečanske ulice

29.09.2020

09:08 >> 09:18

0

Umesto parkinga, traka ka Terazijskom tunelu: Radovi na delu Dečanske ulice
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Rekonstrukcija nekadašnjeg parkinga prekoputa Doma omladine u Dečanskoj ulici uveliko je počela, a u narednih mesec dana biće urađena još jedna kolovozna traka za ulaz u Terazijski tunel.

– Prekoputa Doma omladine ostaće manji postojeći parking, na kom će posle uređenja biti mesta za šest automobila. U nastavku se umesto parkirališta radi kolovozna traka širine tri metra, i ona će znatno rasteretiti jedinu postojeću traku za ulaz u Terazijski tunel. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, čitav posao očekujemo da bude završen u narednih mesec dana – kažu u “Beograd putu” za dnevni list “Novosti”.

Na ovom gradilištu dnevno je angažovano desetak radnika “Beograd puta”, kao i potrebna mehanizacija. Pored izgradnje potpuno nove trake, u naredne dve nedelje očekuje se i skidanje starog, dotrajalog asfalta i postavljanje novog u delu Dečanske ulice, od Nušićeve do Makedonske.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

– Na ovom potezu biće urađen i trotoar, koji će u jednom delu biti širine metar i po, dok će kod Muzičke škole “Mokranjac” biti proširen na tri i po metra. Pešačka staza će biti asfaltirana, a najviše posla očekuje nas oko nivelacije postojećih vodovodnih i kanalizacionih šahtova, što će trajati desetak dana. Kada posao bude završen, Dečanska ulica će u ovom delu biti prohodnija za saobraćaj – navode u ovom preduzeću.

Zbog rekonstrukcije svake večeri od 22 sata do šest ujutru za saobraćaj će biti zatvorena jedina traka koja je do sada iz Dečanske vodila ka Terazijskom tunelu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike