Odbornici Skupštine grada danas usvajaju niz odluka: Više bitnih tema na stolu, ali jedna je najvažnija

08.11.2021

07:30

0

Sednica počinje u 10 časova, u velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije

Odbornici Skupštine grada danas usvajaju niz odluka: Više bitnih tema na stolu, ali jedna je najvažnija
skupstina srbije zgrada 4 - Copyright Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda, koja počinje u 10 časova u velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, pred odbornicima će se naći nekoliko odluka.

Najvažnija tačka dnevnog reda jeste Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema. Osim ovog plana, pred odbornicima će se naći još dva plana detaljne regulacije, kao i dve izmene i dopune planova. 

Tako su, na dnevnom redu Predlog plana detaljne regulacije dela naselja Cerak Vinogradi, gradska opština Čukarica, i Predlog plana detaljne regulacije područja između privredne zone "Autoput" i aerodroma "Nikola Tesla", gradska opština Novi Beograd, a izmene i dopune planova detaljne regulacije odnose se na četiri mesne zajednice opština Zvezdara i Voždovac i za potez duž ulica Zemunska – Tošin bunar u Novom Beogradu.

Takođe pred odbornicima će se naći izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine u Gradskoj opštini Savski venac, kao i plan detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski Kej, Linijski park – Beograd i ulicu Žorža Klemansoa u opština Stari grad. 

Odbornici će odlučivati i o ostvarivanju prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa jednim detetom, o izmenama odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kojem Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja. Takođe, razmatraće se i o predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga, predlogu odluke o izmeni odluke o komunlanom redu, kao i o predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
 

Na dnevnom redu će se naći i predlog odluke o izmenama odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta, kao predlog odluke o izmenama odluke o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na teritoriji grada Beograda. 

Odbornici će odlučivati o predlogu rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju odbora za podizanje spomenika Vudru Vilsonu kao i o predlogu odluke o dodeli naziva ulice na Zvezdari po nekadašnjem jugoslovenskom bokseru Mati Parlovu.

Vudro Vilson Wikipedia
 

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP  "Zelenilo – Beograd", kao i pojedina rešenja o kojima će se odlučivati po skraćenom postupku.

Sednica Skupštine grada Beograda, 33. po redu, održaće se uz poštovanje preporuka o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19, koje je preporučio Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike