Probijanje rokova se nastavlja: Niko ne zna kada će Dorćol dobiti pravi gradski bulevar

05.02.2021

18:11 >> 11:02

0

Nezadovoljni tempom i načinom rekonstrukcije, mnogi građani žale se kako su na prvom delu četiri bulevara uveliko počele da se pojavljuju nepravilnosti

Probijanje rokova se nastavlja: Niko ne zna kada će Dorćol dobiti pravi gradski bulevar
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Misteriozno probijanje rokova za projekat uređenja “četiri bulevara” se nastavlja, a stanari prestonice mesecima unazad preskaču otvorene šahtove, raskopane trotoare i ostavljene kamene ploče.

Krajem januara,Ulica cara Dušana je otvorena za saobraćaj, dok je potez od Francuske do Kralja Petra pušten u novembru prošle godine. Neimarima je ostalo još samo da završe deo za pešake, što, sudeći po broju radnika na terenu, neće biti uskoro.

Naime, na svakom koraku završnog dela “četiri bulevara” pešake čekaju šahtovski otvori, instalacije koje vire, brda peska i rasturen i nedovršen trotoar.

Nezadovoljni tempom i načinom rekonstrukcije, mnogi građani počeli su da se žale kako su na novozavršenom prvom delu gradskog bulevara uveliko počele da se pojavljuju nepravilnosti, poput propadanja kamenih kocki.

– Ponovio bih predlog da neko izađe na teren i uradi vanrednu kontrolu radova. Na završenim deonicama već imamo tragove propadanja – napisao je jedan tviteraš.

Slična situacija zabeležena je i na uglu Dobračine ulice i Cara Dušana.

– Molimo da se postavi drvena platforma dovoljno široka za pešake i kolica – napisao je jedan građanin.

Da se pešaci osećaju kao da su u igrici prilikom prolaska zelenim bulevarom, govori i Ulica Džordža Vašingtona, koja, iako završena, stanarima prestonice zadaje muke.

– U Džordža Vašingtona stoje skele već nekoliko meseci, a nema radnika. Prolaz je preuzak za dečja kolica, a o invalidskim da i ne govorimo. Molimo da se stepenice rekonstruišu ili skela ukloni – napisala je jedna tviterašica.

Kada će Dorćol dobiti pravi gradski bulevar, pitaju se svakodnevno građani.

Podsetimo, prvi rok je probijen 2019. godine, kada se sa rekonstrukcijom i započelo, te je prvi potez – Ulica kraljice Marije i 27. marta, otvoren tek 7. februara, dok je Ulica Džordža Vašingtona u rad puštena 8. juna.

Pomeranje rokova zateklo je i ostatak gradskog bulevara – obnova Ulice cara Dušana trebalo je da bude završena 1. septembra, međutim, to se nije dogodilo, već je rok pomeran za kraj decembra 2020. godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike