Deca Beograda: Jelena Gavrilović - mlada rediteljka osvojila nagradu publike na Kanskom festivalu

17.10.2021

18:05

0

Rođena je 1990. godine u Beogradu, a završila je master studije iz režije na Fakultetu dramskih umetnosti

Deca Beograda: Jelena Gavrilović - mlada rediteljka osvojila nagradu publike na Kanskom festivalu
profimedia-0637422249 - Copyright Profimedia

Mlada srpska rediteljka Jelena Gavrilović, koja je je zajedno sa Urošem Tomićem režirala seriju "Kljun", ostvarila je sjajan uspeh osvojivši nagradu publike na nedavno održanom Kanskom festivalu.

Naime, publika je do sada imala priliku da pogleda prve dve epizode ovog serijala, a nagradu na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika, u ime ekipe primili su scenaristi Matija Dragojević, Ljubica Luković i rediteljka Jelena Gavrilović.

Jelena je rođena 1990. godine u Beogradu. Završila je master studije iz režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (FDU), do sada je osvojila nekoliko nagrada, a filmovi su joj prikazivani na mnogim festivalima.

Od rada na serijama, dokumentarnim filmovima, internet serijama, pa sve do kratkometražnih filmova za koje je višestruko nagrađivana, Jelena neprestano pokazuje svoj talenat, kao i da njeno vreme nije samo ono koje dolazi, već je i sada, sa svega 30 godina, veoma uspešna u svetu filma.

Ostvarenje "Kljun" je jedina srpska serija koja je ušla u selekciju prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu, što predstavlja ogroman uspeh za Jelenu, kao i ostale članove ekipe koji su učestvovali u ovom projektu.

Kriminalističke serije sve popularnije

"Kljun" je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike