Deca Beograda: Stefan Arsenijević, reditelj koji niže nagrade - od "(A)torzije" do "Banović Strahinje"

05.09.2021

17:19 >> 20:06

0

Autor: Jovana Vrećo

Slavu je stekao kada je s kratkim filmom (A)torzija” osvojio Zlatnog medveda na Berlinskom festivalu, Nagradu Evropske filmske akademije i bio nominovan za Os

Deca Beograda: Stefan Arsenijević, reditelj koji niže nagrade - od "(A)torzije" do "Banović Strahinje"
Copyright Reditelj Stefan Arsenijević / Promo

Delo reditelja Stefana Arsenijevića, film “Strahinja Banović”, osvojio je pre nekoliko dana glavnu nagradu – Gran Pri Kristalni globus za najbolji film na nedavno završenom 55. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Stefan je rođen 1977. u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u srpskoj prestonici, gde trenutno predaje na master studijama.

Za kratke filmove osvojio je više od 30 međunarodnih i domaćih priznanja.

Stefan Arsenijević / Promo

Slavu je stekao kratkim filmom “(A)torzija” za koji je dobio Zlatnog medveda na Berlinskom festivalu, Nagradu Evropske filmske akademije i potom bio nominovan za Oskara.

“Strahinja Banović” je njegov drugi dugometražni film, nakon ostvarenja “Ljubav i drugi zločini” koji je premijerno prikazan na Berlinalu.

Njegov prvi celovečernji film, “Ljubav i drugi zločini” premijerno je prikazan na Berlinskom festivalu 2008. i osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada.

Pročitajte još:

Osnivač je i programski direktor regionalnog profesionalnog trening programa Gete Instituta za mlade reditelje – FIRST FILMS FIRST.

Urednik je filmskog programa Kulturnog centra Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike