Deca Beograda: Marko Lazetić - omladinac Crvene zvezde na meti italijanskog Milana

10.10.2021

18:00

0

Sa samo 16 godina i 10 meseci, Lazetić debitovao za prvi tim crveno-belih

Deca Beograda: Marko Lazetić - omladinac Crvene zvezde na meti italijanskog Milana
Copyright mnpress

Mladi i perspektivni fudbaler Marko Lazetić ovih dana se našao u žiži javnosti, pre svega zbog svojih dobrih partija koje pruža u dresu Crvene zvezde, ali i zbog interesovanja italijanskog velikana Milana da ga dovede u svoje redove.

Naime, Lazetić je nedavno u dresu omladinaca crveno-belih postigao dva pogotka i doneo pobedu svom timu u meču Lige šampiona za mlade.

Jedan je od najtalentovanijih napadača svojih godina u Evropi, a klasu i potencijal pokazao je igrajući za omladinski tim crveno-belih, kao i za filijalu Grafičar, u kojoj se posle samo šest meseci dokazivanja pokazao kao neko na koga prvi tim šampiona Srbije može odmah da računa.

MN Press
 

Marko Lazetić rođen je u Beogradu 22. januara 2004, a potiče iz sportske porodice. Oba strica, Žarko i Nikola, uspešno su se bavili fudbalom i igrali za beogradske večite rivale - Partizan i Crvenu zvezdu.

Sa samo 16 godina i 10 meseci, Lazetić je 29. novembra 2020. debitovao za prvi tim Crvene zvezde, kada je u 76. minutu na terenu zamenio Ričmonda Boaćija.

Reprezentacija 

Selektor mlađih kadeta reprezentacije Srbije Aleksandar Stevanović uvrstio je Lazetića na spisak putnika za međunarodni turnir "Put zvezda" u Moskvi u avgustu 2019. godine.

Debitovao je u prvom kolu, kada je postigao pogodak u pobedi od 3:2 nad domaćom ekipom. Posle postavljanja na mesto selektora reprezentacije tog uzrasta, Saša Ilić je Lazetića takođe uvrstio na svoj prvi spisak krajem septembra 2019.

MN Press
 

Ilić je potom nastavio da vodi istu generaciju i u kadetskom uzrastu, za koju je Lazetić debitovao na prijateljskoj utakmici sa Mađarskom u Segedinu.

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić pozvao je Lazetića za dvomeč sa odgovarajućom ekipom Rumunije u junu 2021.

Marko je na oba susreta nastupio u drugom poluvremenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike