Prvi put upaljena rasveta u postamentu spomenika Stefanu Nemanji (FOTO)

17.01.2021

08:15 >> 07:56

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da će uskoro sve biti spremno za otvaranje 27. januara

Prvi put upaljena rasveta u postamentu spomenika Stefanu Nemanji (FOTO)
Copyright Facebook/ Goran Vesić

Rasveta u postamentu spomenika Stefanu Nemanji upaljena je prvi put sinoć, objavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On ja na svom Fejsbuk profilu naveo da će narednih dana ekipa majstora za svetlo koja je doputovala iz Moskve vršiti njeno podešavanje.

– Počelo je postavljanje stubova sa kojih će biti osvetljena statua Stefana Nemanje. Rasveta će biti u funkciji do naredne srede. Sve će biti spremno za otvaranje 27. januara. Beograd pobeđuje! – napisao je Vesić.

Вечерас је први пут упаљена расвета у постаменту споменика Стефану Немањи. Наредних дана, екипа мајстора за светло која…

Posted by Горан Весић on Субота, 16. јануар 2021.

Podsetimo, monumentalni spomenik Stefanu Nemanji završen je i 25. decembra zvanično predat Gradu Beogradu na svečanoj manifestaciji koja je održana u Starom dvoru.

Na spomeniku se radi još od početka oktobra, kada su kamionima iz Moskve dopremljeni poslednji delovi spomenika. Ubrzo je postavljen i vizantijski šlem koji krasi postament na kojem se nalazi spomenik, a u čijoj se unutrašnjosti nalaze reljefi koji oslikavaju najznačajnije događaje srpske istorije.

Pročitajte još:

Takođe, sa spoljne strane šlema su prikazani manastiri Studenica i Hilandar, dve najznačajnije zadužbine Stefana Nemanje. Krajem novembra, postavljen je i mač na spomenik Stefanu Nemanji.

Spomenik je visok 23 metra, težak 80 tona od čega je 56 tona bronze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike