Poklon "Gradske čistoće": Invalidska kolica za devojku čija je porodica skupljala reciklabile

30.01.2021

11:38

0

Ideja, humanitarnog karaktera, potekla je od udruženja građana EKO-Pančevački rit iz Borče koja se bavi sakupljanjem reciklabilnog materijala

Poklon "Gradske čistoće": Invalidska kolica za devojku čija je porodica skupljala reciklabile
Copyright Pixabay

JKP “Gradska čistoća” uručilo je danas invalidska kolica devojci iz beogradskog naselja Borča, u opštini Palilula, koja je nepokretna, a čija je porodica skupljala reciklabile.

Ideja, humanitarnog karaktera, potekla je od udruženja građana “EKO-Pančevački rit” iz Borče koja se bavi sakupljanjem reciklabilnog materijala.

Predsednik udruženja Zoran Janković objasnio je da je želja da se njome u stvari probudi svest građana i skrene pažnja da treba da selektuju svoj otpad.

– Naše udruženje je pokrenulo akciju za sakupljanje za invalidska kolica devojci kojoj je to preko potrebno. Gradska čistoća nam je izašla u susret, dala tehničku podršku i besplatno servisirala. Sva sredstva, a to je 112.000 dinara koja je uplatila, preusmerili smo na Tanju Nikolić – istakao je Janković za Tanjug.

Pročitajte još

On je dodao da je glavna poruka građanima da ne bacaju otpad u kante za smeće i kontejnere već da ga selektuju a sve zainteresovane uputio da pozovu to udruženje koje će, kako je naglasio, doći besplatno i odneti reciklažni otpad.

Izvršni direktor u JKP “Gradska čistoća” Mihailo Dosković kazao je da to komunalno preduzeće vrlo dobro sarađuje sa svim udruženjima, a posebno sa udruženjem EKO-Pančevački rit.

– Zajedno radimo i zaštićujemo životnu sredinu. Ovo je dobra i humana ideja da za sve prikupljene i predate reciklabile dobiju nadoknadu i sva sredstva utroše za akciju koja je, mladoj devojci Tanji Nikolić, nažalost, vrlo dragocena, da joj se kupe invalidska kolica – kazao je Dosković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike