Grad Beograd ima nepromenljiv stav: "Nadam se da je ovo poslednji vikend sa restrikcijama"

06.03.2021

10:25 >> 10:33

0

Autor: Lj. S.

Smatrali smo da je moglo da prođe i bez njih, ali razumemo potrebu medicinskog dela Kriznog štaba koji ima svoje argumente, kao i potrebu premijerke Ane Brnab

Grad Beograd ima nepromenljiv stav: "Nadam se da je ovo poslednji vikend sa restrikcijama"
Tanjug/Jaroslav Pap

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je Srbija uspela da nađe meru između zaštite zdravlja stanovništva i zaštite ekomomije.

– Rezultat je najmanji pad bruto-domaćeg proizvoda u Evropi i zemlja smo sa najviše investicija u regionu. Očekujem da u narednom periodu nastavimo sa takvom politikom i balansom koji nam omogućava da čuvamo radna mesta – istakao je Vesić.

Tanjug/Tara Radovanović

On je rekao da Grad Beograd nije srećan sa uvedenim merama Kriznog štaba za vikend.

– Smatrali smo da je moglo da prođe i bez njih, ali razumemo potrebu medicinskog dela Kriznog štaba koji ima svoje argumente, kao i potrebu premijerke Ane Brnabić da nađe balans između različitih zahteva – naveo je Vesić i izrazio nadu da je ovo poslednji vikend sa restrikcijama.

On je za TV Pink odsetio da se od ponedeljka vraća radno vreme do 20 sati.

Foto: 24sedam /Katarina Mihajlović

– Srećan sam, jer juče Krizni štab nije prihvatio potpuno zatvaranja Srbije i Beograda, jer ponavljam da ne mogu gradovi Beograd, Novi Sad i Niš da plaćaju cenu onoga što se dešavalo na Kopaoniku i Zlatiboru. Podsetiću da je na nekim planinama režim rada bio potpuno drugačije urađen, poput Stare planine gde nije moglo da se uđe u hotel bez PCR testa. Mi smo u Beogradu zatvarali svaku žurku i sankcionisali organizatore, zato ne dozvoljavam da Beograd plaća cenu haosa koji se pravio na Kopaoniku i Zlatiboru – ponovio je Vesić.

Istakao je da će stav Grada Beograda i na sednici najavljenoj za utorak biti protiv zatvaranja.

– Svako zatvaranje znači da će se ljudi okupljati po kućama i gde ne možemo da kontrolišemo takva dešavanja. Kakvi su efekti zatvaranja imamo priliku da vidimo u francuskoj i Nemačkoj, gde je sve zatvoreno pa ponovo raste broj zaraženih od kovida 19 – ukazao je zamenik gradonačelnika, prenosi Beoinfo.

Pročitajte još

Kada je reč o kaznenim merama, Vesić istakao da je srećan jer je tužilaštvo počelo da podiže optužnice protiv organizatora žurki, kao i da policija daje značajnu podršku.

– Na to smo ukazavila i ranije da ti organizatori treba krivično da odgovaraju, jer namerno šire zaraznu bolest. Potrebna je nulta tolerancija prema žurkama i nepoštovanju postojećih mera – podvukao je Vesić.

Akcenat treba da bude na vakcinaciji i revakcinaciji jer je to jedini uspešan način da se izađe iz ove krize, uz poštovanje svih propisanih mera i rigirozno kažnjavanje svih koji ih ne poštuju ukazao je Vesić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug