Radnici "Čistoće" često na meti: Noćna smena je najgora, pijanci ih vređaju na nacionalnoj osnovi

09.03.2021

18:00

0

U preduzeću navode da se bilo koji vid nasilja ne toleriše, kao i da oni nastoje da protiv svakog napadača na radnike bude podneta krivična prijava

Radnici "Čistoće" često na meti: Noćna smena je najgora, pijanci ih vređaju na nacionalnoj osnovi
Copyright Printscreen/ Youtube, DW Fokus

Svakodnevno u službi građana, komunalni radnici JKP “Gradska čistoća” često su meta verbalnih i fizičkih napada, a o tome svedoči i skorašnji vid javnog podsmevanja jednog korisnika društvene mreže “TikTok”, koji je zaposlenom oteo metlu i đubrovnik iz ruku.

Na društvenoj mreži nedavno se pojavio video-snimak na kojem je jedan mladić javno omalovažavao komunalnog radnika i podsmevao mu se, a zatim mu pritrčao s leđa i oteo iz ruku metlu i đubrovnik, dok je on obavljao svoj posao u Knez Mihailovoj ulici.

Nažalost, napadi na zaposlene u ovom preduzeću nisu retkost, a najčešća meta fizičkih i verbalnih obračuna su komunalni radnici.

– Nijedno ljudsko biće ne sme biti predmet podsmeha i javnog omalovažavanja, a kako se ovakav incident u budućnosti ne bi ponovio, JKP “Gradska čistoća” je u cilju zaštite zaposlenih upotrebilo sva raspoloživa pravna sredstva kako bi ovaj postupak bio na odgovarajući način sankcionisan – rekli su iz ovog preduzeća za 24sedam.

Oni navode da se bilo koji vid nasilja ne toleriše, kao i da oni nastoje da protiv svakog napadača na radnike bude podneta krivična prijava.

– U cilju zaštite svojih zaposlenih uvek ćemo upotrebiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bi se komunalni radnici osećali bezbedno dok obavljaju svoj posao na određenoj opštini – podvlače oni.

Više napada u noćnoj smeni

Tanjug/Strahinja Aćimović

U tom preduzeću za 24sedam napominju da su radnici, najčešće, na meti u noćnoj smeni, a reč je, uglavnom, o verbalnim napadima.

– Tada sugrađani, u alhokolisanom stanju, vređaju radnike na nacionalnoj osnovi, ali srećom, fizički napadi su retki – kažu u “Gradskoj čistoći”.

Takođe, često se dešava da su sugrađani nestrpljivi kada svojim vozilom u jednosmernoj ulici naiđu na vozilo “Čistoće” koje ne mogu da obiđu.

 

Pročitajte još

 

– Apelujemo na sugrađane da se sa poštovanjem odnose prema ljudima koji svakodnevno brinu o higijeni glavnog grada Srbije, jer oni to zaslužuju, posebno ako se objektivno sagleda težina i obim posla koji obavljaju – zaključuju u “Čistoći”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike