Počela trka za vrtiće: Konkurs za upis do 14. maja, slobodno 14.000 mesta

29.03.2021

12:44 >> 12:47

0

Autor: Viktor Petrović

Izvor: Tanjug

Roditelji mogu podneti zahtev isključivo elektronski, putem e-Uprave, a 7. juna biće poznata preliminarna lista, nakon čega sledi rok za žalbe - kaže grads

Počela trka za vrtiće: Konkurs za upis do 14. maja, slobodno 14.000 mesta
Pixabay

Konkurs za upis u beogradske vrtiće počeo je danas i trajaće do 14. maja, a sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da je slobodno 14.000 mesta.

Roditelji mogu podneti zahtev isključivo elektronski, putem e-Uprave, a 7. juna biće poznata preliminarna lista, nakon čega sledi rok za žalbe.

Konačne liste upisane dece biće objavljene krajem juna.

Gak je rekao da, u odnosu na prethodnu godinu, ima oko 1.250 mesta više i poručio da nastavljaju da se šire kapaciteti državnih vrtića. Kaže, trenutno se u Beogradu gradi pet predškolskih ustanova.

Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

Jedna je na Bežanijskoj kosi, a druge su u Zemunu, u Belom polju u Obrenovcu, Filmskom gradu na Čukarici i na Novom Beogradu.

– Očekujem da možda već od septembra budemo grad bez lista čekanja – rekao je Gak novinarima nakon što je obišao radove na sportskoj hali u Osnovnoj školi “Vlada Aksentijević” na Paliluli.

Kaže i da se epidemiološka situacijama u vrtićima prati na dnevnom nivou, te da je u martu potvrđeno oko 485 obolelih od kovida, od čega 120 mališana.

Gak ističe da je stabilna situacija i da Grad još nije došao u situaciju da bilo koji objekat tog tipa zatvori zbog pogoršane epidemiološke situacije.

– Ne smemo da dođemo u situaciju da predškolske ustanove ponovo budu zatvorene – poručio je on.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti