Vesić: Danas ili sutra biće data milionita doza vakcine u Beogradu

25.04.2021

09:26

0

Prvu dozu primilo je 41,9 odsto građana ili 583.844 ljudi, dok je i drugu dozu pimilo 29,4 odsto, odnosno 409.470 građana

Vesić: Danas ili sutra biće data milionita doza vakcine u Beogradu
Copyright Milan Maricic/ATAImages

U Beogradu je, zaključno s jučerašnjim danom, dato 993.314 doza vakcine, što znači da će verovatno danas, ili najkasnije sutra ujutru, biti data milionita doza vakcine u glavnom gradu, rekao je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da je u Beogradu vakicinisano, odnosno makar prvu dozu vakcine primilo 41,9 odsto građana ili 583.844 ljudi, dok je i drugu dozu pimilo 29,4 odsto, odnosno 409.470 građana.

Vesić je podsetio da je u petak i juče bilo omogućeno, kao i danas, da na Sajmu svi građani bez zakazivanja prime vakcine Fajzer ili Sputnjik V.

– Nekoliko hiljada ljudi se juče vakcinisalo na taj način na Sajamu. Moj poziv svima je da dođu na Sajam, da se vakcinišu, jer je vakcinacija jedini put da izađemo iz krize – rekao je Vesić.

Tanjug/Tara Radovanović

On je naveo i da je epidemiološka situacija u Beogradu, iako daleko od idealne, sada mnogo bolja.

– Dobra je situacija i u Užicu, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici… Kao zemlja smo blizu tome da se polako vraćamo normalnom životu. Beograd se najbrže vakciniše i najbliže je da se vrati normalnom životu – rekao je Vesić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike