Šetalište nije ostalo čitavo ni svega nekoliko meseci: Majstori ponovo postavljaju drveni pod na novom Savskom keju (FOTO)

17.05.2021

17:30 >> 08:19

0

Kompletna zamena dekinga izvešće se o trošku izvođača - rekli su u Direkciji za građevinsko zemljište

Šetalište nije ostalo čitavo ni svega nekoliko meseci: Majstori ponovo postavljaju drveni pod na novom Savskom keju (FOTO)
Copyright Foto: 24sedam/Lj.S./BeFunky

Na projekat obnove Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Pariske i Savskog keja, od mosta do Beton hale, koja je započeta u jesen 2018. godine, nikako da se stavi finalna tačka.

Neimaru su još prošle godine završili radove na trotoarima i saobraćajnici, ali majstorisanje u okviru projekta uređenja novog Savskog keja, koje je počelo u jesen 2020, traje i dalje.

Na njemu se od  aprila menja deking, dekorativna podloga uz ogradu priobalja, jer ona prvobitno postavljena nije izdržala čitava ni nekoliko meseci.

Morala je biti zamenjena jer je posle kratkog vremenskog perioda uništena, izlomljena i razbijena.

Od pet celina, nova podloga postavljena samo na jednoj

U toku mesec dana otkako je počela zamena, od ukupno pet celina sa dekingom, nova podloga postavljena je na jednoj, onoj najbližoj mostu, dok se za postavljanje dekorativnih ploča pripremaju šine na još dve celine. Na preostale dve i dalje se može videti stari probijeni deking.

Kako su svojevremeno rekli u Direkciji za građevinsko zemljište, razlika između nove i stare podloge je u jačini.

– Kompletna zamena dekinga izvešće se o trošku izvođača. Ranije ugrađeni bio je namenjen pešačkom kretanju, ali se na prostoru odvijaju i druge aktivnosti, usled čega je potrebno da izvođač ugradi deking veće nosivosti i ojača potkonstrukciju – naveli su oni.

Istakli su da je ugovoreni rok za izvođenje radova produžen za 60 dana, koliko je bilo potrebno da se nabavi i dopremi nova obloga.

– U slučaju da izvođač neopravdano ne završi radove u ugovorenom roku, ugovorom je predviđeno aktiviranje bankarskih garancija – napomenuli su u Direkciji.

Uređenje keja probilo rok

Da kej nije kompletno završen, ukazuju klupe i kante koje još uvek nisu postavljene duž šetališta. Pored toga, na toj lokaciji se i dalje nalaze ostavljeni građevinski materijali i kamene kocke.

Pročitajte još

Podsetimo, u jesen prošle godine počeli su radovi na uređenju, a kompanija koja je zadužena za rekonstrukciju “Energoprojekat” uveravala je građane da će sve biti završeno do kraja januara 2021. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike