"Čistoća" sutra sprovodi akciju suzbijanja komaraca: Evo na kojim lokacijama će se sprovoditi

19.06.2024

22:34

0

Autor: 24sedam

Akcija će se sprovoditi u ranim jutarnjim satima

"Čistoća" sutra sprovodi akciju suzbijanja komaraca: Evo na kojim lokacijama će se sprovoditi
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je ovog preduzeća.

Ekipe "Čistoće" suzbijaće komarce sutra, 20. juna, i to u ranim jutarnjim časovima, od četiri časa, na sledećim lokacijama: obala Save, od Ušća ka Bežanijskom zimovniku, ka blokovima 44, 45, 70, 70A, naselje Pregrevica, Zemunski kej, hotel Jugoslavija, Ušće ka Beogradu na vodi, Staro sajmište, park Ušće, Park prijateljstva, Blok 13, Blok 12, Zemunski kej od hotela Jugoslavija do restorana "Šaran".

U intervalu od 19.30 časova ekipe "Čistoće" suzbijaće komarce u Slancima, Velikom selu, na groblju Lešće, u Vinči uz Dunav, potom u Ritopeku, Grockoj uz Dunav, Brestoviku, Jajincima, Kumodražu, Cvetanovoj ćupriji, Miljakovcu, Kanarevom brdu, Miljakovcu, na Banjici, u Vojvode Vlahovića, Kneževcu, Skojevskom naselju, na Vidikovcu, Petlovom brdu, u Resniku, Cerak vinogradima, Ceraku i Lisičjem potoku.

Profimedia
 

Preparati koje ekipe "Čistoće" koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP-a "Gradska čistoća" nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od sedam do 22 časa, kao i subotom od osam do 14 časova, navodi se u saopštenju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike