"Mini-smećarci" izlaze na ulice Beograda: Vozni park "Gradske čistoće" bogatiji za 10 novih vozila (FOTO)

29.02.2024

13:59

0

Autor: 24sedam

Ovakva vozila doprinose tome da Beograd bude još čistiji i uređeniji grad - rekao je Popadić

"Mini-smećarci" izlaze na ulice Beograda: Vozni park "Gradske čistoće" bogatiji za 10 novih vozila (FOTO)
Copyright JKP "Gradska čistoća"

JKP "Gradska čistoća" Beograd je od danas bogatije za 10 potpuno novih vozila, tipa mini-presa, takozvanih "mini-smećaraca".

Vozilima najvišeg kvaliteta, dodatno je obnovljen i modernizovan vozni park preduzeća, koji u ovom trenutku broji preko 800 vozila različitih tipova.

Reč je o savremenim vozilima ukupne mase 12 tona, koja imaju mogućnost podizanja i pražnjenja kanti zapremina 120 i 240 litara, kao i kontejnera zapremine 1.100 litara, izrađenih prema najsavremenijim standardima. Mehanizam za otvaranje kontejnera postavljen je tako da ne ometa utovar i istovar otpada, a konstrukcija mehanizma izvedena je tako da pri kretanju vozila vibracijama ne izaziva deformaciju i oštećenja sudova za odlaganje komunalnog otpada.

JKP "Gradska čistoća"
 

- JKP "Gradska čistoća" Beograd ima visoko postavljene ciljeve, te radi unapređenja poslovanja i ostvarivanja svojih ciljeva kontinuirano nabavlja nova vozila. Danas je pušteno u rad 10 potpuno novih vozila tipa mini-presa, odnosno "mini-smećaraca", izuzetno funkcionalnih, jer su svojom veličinom i konstrukcijom pogodni za kretanje manjim ulicama, te samim tim ne ometaju saobraćaj, ne stvaraju saobraćajne gužve, mogu dospeti i do najteže prohodnih lokacija u Beogradu, a odnošenje komunalnog otpada se njima obavlja brzo i efikasno - izjavio je vršilac dužnosti direktora JKP "Gradska čistoća" Beograd, Marko Popadić.

JKP "Gradska čistoća"
 

On je naglasio da je ovo komunalno preduzeće u poslednjih pet godina znatna sredstva uložilo u obnovu voznog parka, te da je prosečna starost vozila sa 15 godina smanjena na oko četiri godine.

JKP "Gradska čistoća"
 

- Ovakva vozila doprinose tome da Beograd bude još čistiji i uređeniji grad. Osim toga, modernizacijom voznog parka povećava se i bezbednost radnika, što je takođe jedan od prioriteta preduzeća. Novim vozilima obavljanje posla činimo bezbednijim, kvalitetnijim i ekološki prihvatljivijim. Samim tim i obuhvat površina je efikasniji i brži. Ako se očekuje kvalitet u poslu, onda je i obaveza obezbediti i dobre uslove za rad, a to pre svega znači moderna, ispravna, bezbedna i ekonomična vozila - zaključio je Marko Popadić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike