Spektakl u centru Beograda: Danas će 2.500 folkloraša zaigrati srpsko kolo!

08.06.2024

14:27

0

Za 17 sati na Trgu republike predviđena je Centralna manifestacija sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno"

Spektakl u centru Beograda: Danas će 2.500 folkloraša zaigrati srpsko kolo!
Ilustracija - Copyright ATA Images

U okviru sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno", danas će 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske u centru Beograda igrati srpsko kolo.

Kolo kao simbol čvrstih veza i zajedništva, ali i očuvanja kulturnog nasleđa našeg naroda, igraće se od 12 časova ispred Skupštine grada Beograda i na platou na Kalemegdanu, pa sve to 16 časova, a nastupiće 50 kulturno-umetnička društva iz 40 gradova Srbije i Srpske.

U velikom defileu 20 kulturno- umetničkih društava iz Republike Srpske od Skupštine grada Beograda susrešće se u Knez Mihailovoj ulici sa igračima 30 društava koji će nastupati na platou na Kalemegdanu.

Tanjug
 

 

Na Svesrpskom saboru, prazniku sabornosti i jedinstva Srba gde god da žive, biće odigrano i najveće srpsko kolo, u kome će učestvovati svih 2.500 folkloraša i pokazati kako se čuva zajedničku kulturna baštinu Srbije i Republike Srpske.

Prvobitno je planirano da u 12 sati kulturno-umenička društva iz Republike Srpske i Republike Srbije nastupe na dve lokacije u Beogradu.

Ispred Skupštine grada Beograda nastupiće 20 kulturno- umetničkih društava iz Republike Srpske, a na platou na Kalemegdanu 30 društava iz Republike Srbije.

Defile kulturno-umetničkih društava iz Republike Srpske od Skupštine grada Beograda preko Terazija do Knez Mihailove ulice planirano je za 16 sati. U isto vreme članovi kulturno-umetničkih društava iz Srbije sa Kalemegdana se krenuće ka Knez Mihailovoj ulici.

Kolone će se prema programu Sabora susresti ispred fontane u Knez Mihailovoj ulici u 16.30 sati.

Za 17 sati na Trgu republike predviđena je Centralna manifestacija sabora "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska zajedno" gde će više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske igrati srpsko kolo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike