Počinju radovi na tramvajskim šinama na Novom Beogradu: Ukida se jedna linija - ostale voze "skraćeno"

07.06.2024

16:50

0

Vozila će na privremenim trasama koristiti postojeća stajališta

Počinju radovi na tramvajskim šinama na Novom Beogradu: Ukida se jedna linija - ostale voze "skraćeno"
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Tokom izvođenja radova na tramvajskoj pruzi u zoni raskrsnica Bulevara Crvene armije, Jurija Gagarina i Dr Agostina Neta doći će do promena u radu tramvajskih linija u više faza, najavili su danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako je precizirano, radovi će se izvoditi u četiri faze, i to u periodu od jedan sat posle ponoći do 3.30 sati ujutro. Prva faza će se odvijati od 8. do 10 juna, druga faza od 15. do 17. juna, treća faza od 22. do 24. juna i četvrta faza od 29. juna do 1. jula, u navedenom vremenskom intervalu. 

U Ulici Jurija Gagarina doći će do obustave tramvajskog saobraćaja tokom izvođenja radova, pri čemu će tramvajske linije 7, 9 i 11 saobraćati do depoa „Sava”, odakle će menjati smer kretanja i nositi oznake 7L, 9L i 11L. 

Privremeno se ukida tramvajska linija 13, dok će linija 12 biti pojačana.

Takođe, privremeno se uspostavlja kružna autobuska linija 7A, koja će saobraćati na trasi: Blok 45 – Dr Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Milutina Milankovića – Đorđa Stanojevića – Marka Hristića – Jurija Gagarina – Dr Ivana Ribara – okretnica „Blok 45”. 

Vozila će na privremenim trasama koristiti postojeća stajališta, kao i privremeno dolazno stajalište prekoputa Tržnog centra „Supervero”, navodi se u saopštenju.

Radovi u Rakovici

Usled izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici 13. oktobra (Rakovica), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom palih boraca do Kružnog puta Rakovica, od 8. juna do 22. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Predmetne deonice će tokom ovih radova biti zatvorene, tako da će biti izmenjen rad linija javnog prevoza, i to tako što će vozila sa linija 504 i 47N u oba smera saobraćati sledećom trasom: Ulica oslobođenja – Kružni put Rakovica – tunel Stara Straževica – Kružni tok Slavka Miljkovića i Kružni put Rakovica – Slavka Miljkovića – Podavalska – Palih boraca – 13. oktobra – Milorada Jankovića Doce i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike