Spoljašnji bazeni na Banjici renovirani za 20 dana: Pogledajte fotografije pre i posle (FOTO)

21.07.2021

09:38

0

Autor: Jovana Vrećo

Bilo je potrebno tri nedelje da bazeni, koji tri godine nisu radili, ponovo budu u funkciju, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Spoljašnji bazeni na Banjici renovirani za 20 dana: Pogledajte fotografije pre i posle (FOTO)
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas renovirane bazene na Banjici u okviru Sportskog centra “Voždovac” i tom prilikom istakao da je ovo primer kako bazeni mogu da se srede i kako posao može da se završi za samo dvadeset dana, ukoliko se radi u tri smene.

– Bilo je potrebno tri nedelje da bazeni, koji tri godine nisu radili, ponovo budu u funkciju. Od danas u Beogradu imamo dva nova bazena koje će građani moći da koriste, nova jer se suštinski koriste ponovo, a inače napravljena još 1973. godine. Bazeni će raditi od sutra, a za sve koji žele da dođu naredna dva dana biće slobodan ulaz – rekao je Vesić.

Pročiatajte još:

On je podsetio da je godinama trajao sudski spor između Vaterpolo kluba „Partizan” i Gradske opštine Voždovac, koji je na kraju dobila Opština.

– Uspeli smo da pronađemo rešenje kojim su svi zadovoljni, tako da će bazene koristiti svi građani Beograda, ali Banjica ostaje dom vaterpolista “Partizana”. Naime, oni će ovde imati apsolutno sve uslove, sve termine koji su im potrebni, koje neće plaćati kako bi mogli da nastave da rade ono što su do sada, da prave najbolje vaterpoliste koji će prenositi slavu Srbije – naglasio je Vesić.

Beoinfo

On je dodao da će sledeće godine biti rekonstruisani unutrašnji bazeni, te da će ovo postati uređen i divan prostor kakav i treba da bude na raspolaganju Beograđanima, kao i vaterpolistima “Partizana”. Zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta Grad će pomoći da Vaterpolo klub “Partizan” ovde dobije i dodatne sadržaje kao što je balon, ali i sve drugo što je potrebno.

– Planiramo da sledeće godine započnemo izgradnju pet otvorenih bazena i to će biti prvi put posle više od pedeset godina da Beograd dobije nove bazene. Jedan će biti u Borči, drugi pored Hale “Aleksandar Nilkolić”, zatim u Južnom bulevaru na Vračaru, Zemunu i Lazarevcu. Tada ćemo moći da razgovaramo sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se plivanje uvede kao obavezan predmet u osnovnoj školi jer ima puno dece koja su neplivači, zbog čega se dešavaju tragični događaji – istakao je zamenik gradonačelnika.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić je izrazila veliko zadovoljstvo jer su bazeni na Banjici rekonstruisani u veoma kratkom roku.

– Tri decenije ovi bazeni nisu bili u vlasništvu Opštine Voždovac, a tokom poslednje tri godine nisu bili u funkciji. Otvaranje je zakazano za sutra i pozivam sve Voždovčane i Beograđane da koriste ovaj objekat, čije će kapije prvog i drugog dana biti otvorene, odnosno karte se neće plaćati. Osim toga, ovde će biti niže cene karata u odnosu na druga gradska kupališta – rekla je predsednica opštine Voždovac i izrazila zahvalnost Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na velikoj pomoći koju je u ovom projektu Opština dobila od Grada.

 

Direktor bazena SC “Voždovac” Nikola Maksmović je istakao da je završena rekonstrukcija spoljnih bazena, dok se u narednom periodu očekuju radovi na sanaciji unutrašnjih.

– Osim toga, očekuju nas radovi na gasifikaciji, budući da se čitav objekat trenutno greje na mazut – rekao je Maksimović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike