Preliminarne liste u ponedeljak, konačne početkom jula: Sve informacije o upisu dece u beogradske predškolske ustanove

05.06.2024

10:32

0

Konačne liste bi trebalo da budu objavljene početkom jula

Preliminarne liste u ponedeljak, konačne početkom jula: Sve informacije o upisu dece u beogradske predškolske ustanove
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Direktorka beogradske Predškolske ustanove “Dečiji dani” Sanja Lazović izjavila je danas da će u ponedeljak 10. juna biti objavljene preliminarne rang-liste upisane dece u beogradske predškolske ustanove, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

- Nakon ponedeljka, kada izađu preliminarne rang-liste, uslediće rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna. Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula - rekla je za Tanjug Lazovićeva.

Pre prvog koraka

Predškolska ustanova “Dečiji dani”, koja upisuje oko 400 mališana, i ove godine sprovodi program “Pre prvog koraka”, sa ciljem prilagođavanja dece, ali i roditelja na nove uslove u vrtićima. Program, koji se sprovodi već skoro 20 godina, počinje sredinom juna.

Profimedia
 

- Program podrazumeva jednu sveobuhvatnu senzibilizaciju porodice na polazak deteta u vrtić. Specifičan je po tome što već u junu roditelji imaju sastanak sa vaspitačima i upoznaju se sa radom ustanove, kako bi preko leta prilagodili navike svog deteta i uskladili ih sa ritmom vrtićkog dana -  rekla je Lazovićeva.

Ovaj program je, prema njenim rečima, pokazao veliku prednost i olakšanje roditeljima koji se u najvećem broju slučajeva po prvi put odvajaju od svog deteta.

- Program je unapređen i od prošle godine postoji novi koji se zove "Korak napred" i dodatno olakšava roditeljima, a pre svega detetu odvajanje i odaptaciju. Roditelji imaju mogućnost da sa detetom borave u grupi i zajedno sa vaspitačima olakšaju adaptaciju detetu na nove uslove - rekla je Lazovićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike