Šapić: Beograđani jesu i biće prioritet našeg političkog delovanja

04.06.2024

20:21

0

Izrazio je uverenje da "Beograd za četiri godine neće moći da se prepozna"

Šapić: Beograđani jesu i biće prioritet našeg političkog delovanja
Copyright Printscreen

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić poručio je danas da su Beograđani prioritet političkog delovanja Srpske napredne stranke i da će to biti i u budućnosti.

- Mislim da je došlo vreme i pokušaću to svojim primerom da pokažem, kao što sam se trudio i na Novom Beogradu, dok sam bio na čelu te opštine 10 godina, da u ovom mandatu stavimo Beograđane u prioritet našeg političkog delovanja i da pokažemo da su sve naše različitosti manje važna stvar - rekao je Šapić gostujući na RTS-u.

Naglasio je da će njegova vrata će "biti otvorena za svakog ko želi da doprinese".

RTS printscreen
 

- A moj savet za opoziciju, je ukoliko ona želi da me posluša, iako su ubeđeni da se meni u političkom životu nakon 14 godina sve dešava slučajno, jeste da prvo steknu neko znanje, onda pokušaju nešto od nekog i da nauče, i pre svega, da budu konstruktivni, da nešto konkretno urade, a da se međusobno ne napadamo i ne omalovažavamo, jer to može svako - rekao je Šapić.

On je naglasio da će, prema rezultatima izbora, SNS većinski formirati vlast u svim gradskim opštinama, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Lokalni odbori će se pozabaviti opštinama Vračar, Savski venac i Stari grad, gde je očigledno da će biti neophodno sklapanje koalicija i nakon toga očekujemo da ćemo u svih 17 beogradskih opština imati priliku da preuzimamo punu odgovornost za vođenje opština, kao i prethodnih četiri godine - rekao je on.

Naveo je i da će, kao što je rekao i u izbornoj noći, biti gradonačelnik svih Beograđana, a da će u slučaju da u nekoj opštini opozicija formira vlast, samo od nje zavisiti da li ćemo imati nekih problema.

- I kao predsednik opštine Novi Beograd govorio sam da, ukoliko dobijem priliku da budem na čelu Beograda, nikada neću dozvoliti da, zbog naše različitosti ili zbog toga što Grad ili Opštine vode ljudi iz različitih političkih opcija, da opština i građani te opštine trpe - poručio je on.

Printscreen RTS
 

Dodao je da u Privremenom organu Beograda, za osam meseci koliko je bio na snazi, predstavnici opozicije Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović nisu glasali ni za jednu odluku.

- Ili su bili uzdržani, ili su bili protiv. Po zakonu verovatnoće je nemoguće da ni jedna odluka nije bila dobra. Tako da se ovde postavlja pitanje stava opozicije, da li žele da učestvuju u konstruktivnim odlukama, a to će imati priliku da pokažu i 'Kreni-promeni', i 'Biram Beograd', koja će sad biti dosta heterogena - kazao je Šapić.

Napomenuo je da će vladajuća većina svaki predlog, koji dolazi sa strane opozicije, a koji bude bio konstruktivan, smislen i sprovodiv, oni biti spremni da prihvate, jer samo tako bavljenje politikom ima smisala.

- Očekujem da se u toku juna konstituiše Skupština grada i da do kraja juna krenemo normalno da funkcionišemo. Da završavamo stvari koje smo započeli i da se spremamo za jesen, za ono što smo planirali, ali nažalost, nismo mogli da ostvarimo zbog privremenog finansiranja i pozicija u budžetu. Želim Beograđanima ono što želim i sebi, a to je da se u toku leta stabilizujemo i da krenemo život od septembra što normalnije - naveo je Šapić.

Izrazio je uverenje da "Beograd za četiri godine neće moći da se prepozna".

- Velika je prilika da sada, infrastrukturno i kvalitativno Beograd doživi najveće promene u poslednjih 20 godina. Da budemo nadomak prve linije metroa jer on menja suštinski život u našem gradu, a da od svih stvari o kojima smo puno govorili, poput Ekspa, i drugih velikih ulaganja i investicija i od strane države, vrlo brzo vidimo plodove tog rada koji je iza nas i da Beograđani osete ono što smo radili u proteklom periodu - zaključio je Šapić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike