Šapić: Svaka prigradska opština dobiće svoj Uslužni centar

30.05.2024

13:14

0

Naš zadatak je da omogućimo da se još neke gradske i republičke službe ovde usele - rekao je Šapić

Šapić: Svaka prigradska opština dobiće svoj Uslužni centar
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je tokom obilaska Uslužnog centra opštine Palilula u Borči da će svaka prigradska opština dobiti svoj Uslužni centar, gde će građani imati sve službe na jednom mestu.

- Dobar deo službi u Uslužnom centru već je krenuo sa radom. Naš zadatak je da omogućimo da se još neke gradske i republičke službe ovde usele, kako bi olakšali ljudima sa ove strane Dunava da mogu upravo ovde da ostvare sve svoje potrebe koje se tiču administracije, da ne moraju da idu do centra grada - rekao je Šapić.

Ocenio je da je odlična stvar što je i Pošta otvorila jedno odeljenje.

Beoinfo
 

- Ovakav princip treba da primenimo u svim delovima grada, naročito u opštinama koje su poput Palilule prostrane i koje pokrivaju i rubne i centralne delove grada. Na ovaj način ćemo omogući ljudima što kvalitetniju i bolju uslugu na jednom mestu - istakao je Šapić.

Podsetio je da gradski objekat pored Uslužnog centra sada koristi i MUP.

Beoinfo
 

- Kada se oni presele u drugi objekat koji se trenutno sređuje za njih, iskoristićemo ovu zgradu za ili predškolsku ustanovu i vrtić ili neki dispanzer. Pokušaćemo na sve moguće načine da olakšamo svakodnevni život građana. Ovakvi Uslužni centri su nam neophodni i Grad će u cilju njihovog ostvarivanja pomoći i finansijski i logistički, naravno u saradnji sa opštinama, jer su nam potrebne informacije sa terena kako bi mogli da reagujemo na kvalitetan način - dodao je Šapić.

Beoinfo
 

Istakao je da se nada da će Uslužni centar biti mesto u kome će građani imati sve službe, i opštinske i gradske i republičke, na jednom mestu.

- Naš zadatak će biti da iskontaktiramo, kako sve gradske, tako i republičke službe za kojima građani imaju potrebu, da bismo ih okupili ovde na jednom mestu - rekao je Šapić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike