Šapić na otvaranju Treće beogradske olimpijade penzionera: Stanje duha i energija starijih sugrađana su za divljenje (FOTO)

21.05.2024

13:49

0

Autor: 24sedam

U ovoj hali mnogo puta organizovali smo manifestacije i druženja za penzionere, rekao je Šapić

Šapić na otvaranju Treće beogradske olimpijade penzionera: Stanje duha i energija starijih sugrađana su za divljenje (FOTO)
Copyright Grad Beograd

Mladi bi trebalo da se ugledaju na starije zbog njihovog „stanja duha i energije”, poručio je  danas predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvarajući „Treću beogradsku olimpijadu sporta i rekreacije penzionera”.

On je na manifestaciji koja se održava u Hali sportova „Ranko Žeravica” na Novom Beogradu  istakao da je u prošlosti, bez obzira na funkciju koju je obavljao, uvek divio starijim sugrađanima i nastojao da podrži manifestacije koje su organizovane za penzionere. 

– Tokom desetogodišnjeg obavljanja funkcije predsednika opštine Novi Beograd, provodio sam dosta vremena s ljudima koji se nalaze u trećem dobu. U ovoj hali mnogo puta organizovali smo manifestacije i druženja za penzionere. Uprkos godinama, ti ljudi su uvek imali posebnu energiju koja je za divljenje i često sam govorio da bi mladi trebalo da se ugledaju na njih. Drago mi je što sam danas ovde sa ljudima koji i dalje mogu da se druže i takmiče, a to su važne stvari koje pomažu dobro stanje duha i zdravlja. Svim učesnicima pre svega želim dobro zdravlje jer mislim da je to najvažnije. Trenutno živimo u globalno istorijskom trenutku kojeg ste vi, u skladu s godinama i iskustvom, sigurno svesni. Mislim da je zbog toga važno da, bez obzira na  različitosti, pokažemo jedinstvo i solidarnost, kao i da pokušamo da širimo optimizam i entuzijazam što je više moguće – poručio je Šapić. 

 

Direktor PIO Fonda Relja Ognjenović istakao je da podrška države nije samo u povećanju penzija, broju solidarnih paketa,  besplatnim boravcima u našim banjama. Kako je naglasio podrška države je i u vidu sportsko-rekreativnih manifestacija koje uključuju naše starije sugrađane u društveni život i posle radnog veka.

Predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović je zahvalila svima koji su doprineli da se ova manifestacija održi po treći put i istakla da su penzioneri pokazali da na osnovu njihovog životnog i radnog iskustva mogu mnogo da pomognu te da su dokazali da su uvek uz svoju državu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike