Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd proslavilo 50. rođendan: Zajedničkim snagama možemo sve! (FOTO/VIDEO)

10.05.2024

00:05

0

Autor: J. Jovanović

U okviru zabavne priredbe prisutni su imali priliku da čuju i recitacije u izvedbi korisnika udruženja

Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd proslavilo 50. rođendan: Zajedničkim snagama možemo sve! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd proslavilo je svoj 50. rođendan u opštini Novi Beograd.

Muzički program je održan u sali gradske opštine Novi Beograd gde su korisnici Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd i učenici iz Osnovne škole "Laza Kostić" zajedno otpevali pesmu "Volim te volim, Novi Beograde".

24sedam/Nenad Vujanović
 

U okviru zabavne priredbe prisutni su imali priliku da čuju recitacije pesama "I ja sam dete sa ove planete", "Pet dana blago nama" u izvedbi korisnika udruženja, a koji su ujedno i otpevali "Krila leptira".

24sedam/Nenad Vujanović
 

"Podigli smo svest široj društvenoj sredini da postojimo i da nas prepoznaju"

Predsednica Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd, Rada Božinovski je poručila da je dosta toga urađeno za ovih pedeset godina u vezi sa radom ovog udruženja.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- Dosta toga smo uradili za ovih pedeset godina. Podigli smo svest široj društvenoj sredini da postojimo i da nas prepoznaju što nam je veoma važno. Radićemo na tome da poboljšamo brigu o ovoj populaciji, a pogotovo starijima. Bez nas kao roditelja i naše snage ne može ništa. Mladi roditelji koji tek počinju da se suočavaju sa problemom treba da se bore zajedno sa svima nama, poručila je Božinovski.

24sedam/Nenad Vujanović
 

U ime predsednika opštine Novi Beograd, Bojana Bovana, obratila se direktorka Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom, Milka Milovanović Minić kojoj su uručene povelje ispred opštine i Centra za dugogodišnju saradnju, razumevanje, toplinu i nesebičnu podršku osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama.

 

 

- U ime predsednika opštine Novi Beograd, gospodina Bojana Bovana čestitam godišnjicu, 50. godina uspešnog rada, a pre svega 50. godina ljubavi, pažnje i truda koji ste posvetili mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novog Beograda i njihovim porodicama. Želim vam još mnogo uspešnih godina i mnogo zadovoljstava u ovom nimalo lakom poslu, koji bez obzira što je toliko težak, nije manje vredan, već je itekako vredan pažnje čitavog društva i svakog pojedinca - poručila je Milovanović Minić.

Iskazana je i zahvalnost opštini Novi Beograd na dugogodišnjoj saradnji i kontinuiranoj podršci radu udruženja kao i opštinskom Centru za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom koji od svog osnivanja, već deset godina, prate i podržavaju rad udruženja, organizuju različite besplatne edukacije, radionice i različite aktivnosti kroz koje nastoje da omoguće dublju integraciju, inkluziju i kvalitetno povezivanje sa različitim akterima zajednice kako u samoj opštini Novi Beograd tako i širom Beograda pa i republike.

Zahvalnost je iskazana i za podršku oko organizovanja i obeležavanja ovog jubileja kao i za podršku manifestaciji "I ja sam dete sa ove planete" koja iz godine u godinu broji sve više učesnika i prerasta u jedinstven inkluzivni spektakl koji okuplja decu i mlade sa teškoćama u razvoju, njihove vršnjake tipičnog razvoja i naše najstarije.

Magistar defektolog Lidija Nikolić Novaković je prikazala prezentaciju o 50. godina rada ovog udruženja.

Uručene su povelje i zahvalnice pojedincima, institucijama, ustanovama, udruženjima i volonterima za dugogodišnju saradnju i nesebičnu podršku osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama.

Zahvalnica je uručena i našoj novinarki Jovani Jovanović, kao i redakciji portala 24sedam za dugogodišnju saradnju, razumevanje, toplinu i nesebičnu podršku osobama sa intelektualnim teškoćama i njihovim porodicama.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Takođe su u holu gde je bio upriličen koktel prikazani radovi koje su pripremili korisnici Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd.

Podsetimo, Udruženje za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenih osoba Novi Beograd je osnovano 1974. godine kao socijalno-humanitarna organizacija.

Osnovna delatnost udruženja je pomoć osobama ometenim u mentalnom razvoju i njihovim porodicama.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike