Poslata najlepša slika iz Beograda: Održana 20. jubilarna manifestacija "I ja sam dete sa ove planete" (FOTO/VIDEO)

29.09.2023

22:11

0

Na humanitarno-zabavnoj priredbi predstavilo se 367 članova udruženja i ustanova iz oblasti socijalne zaštite i obrazovanja, kao i udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom

Poslata najlepša slika iz Beograda: Održana 20. jubilarna manifestacija "I ja sam dete sa ove planete" (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Manifestacija "I ja sam dete s ove planete“ u organizaciji Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novi Beograd (MNRO) i Opštinskog centra za brigu o deci, starima i osobama s invaliditetom, održana je danas na platou ispred opštine Novi Beograd.

Na humanitarno-zabavnoj priredbi, koja je organizovana jubilarni, 20. put, učestvovalo je 367 članova udruženja i ustanova iz oblasti socijalne zaštite i obrazovanja, kao i udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom - navodi se u saopštenju gradske opštine.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Bojan Bovan, koji se pre svega obratio roditeljima dece s invaliditetom.

- Vi ste danas učinili da sve oko ove zgrade bude na neki način začarano bezuslovnom ljubavlju koju pružate našoj deci, na osnovu koje oni siguran sam, bolje podnose sve one probleme koje imaju -  kazao je Bovan.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Bovan je istakao da rad tih roditelja na socijalnoj inkluziji dece s invaliditetom, ima mnogo veći domet od uobičajenog rada s decom i dodao da se i sam ranije bavio humanitarnim radom u kom je stekao senzibilitet za probleme ljudi sa invaliditetom i njihovih porodica.

Najavio je da će opština Novi Beograd pre svega preko Centra za brigu o starima, deci i osobama s invaliditetom, ali i na svaki drugi način, nastaviti da brine o najranjivijim kategorijama sugrađana.

Direktorka Centra Milka Milovanović Minić je kazala da današnja manifestacija šalje najlepšu sliku Beograda i Srbije, uz snažnu i jedinstvenu poruku da, drugarstvo, ljubav, solidarnost, poštovanje i tolerancija, ne poznaju granice naše različitosti.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Opštinski Centar će uvek biti tu da vam pruži podršku i sasluša vaše ideje i inicijative za još snažniju mrežu podrške svima onima kojima je naša podrška važna - rekla je Milovanović Minić.

Prisutnima su se obratile i predsednica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Novi Beograd Radomirka Božinovska, kao i Julijana Stanisavljević, savetnica u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja iz sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- MNRO "Novi Beograd" postoji 49 godina i u svojoj evidenciji ima 961 osobu sa invaliditetom od kojih je prema rečima Božinovske, samo 360 obuhvaćeno nekim oblikom sistemske zaštite. Svi ostali su na isključivoj brizi njihovih porodica.

Julijana Stanisavljević, je u obraćanju naglasila da na nivou Republike Srbije postoje 33 saveza i 513 udruženja koja se brinu o zaštiti osoba sa invaliditetom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ta udruženja finansiraju se preko stalno otvorenog konkursa Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja u ostvarivanju zajedničkog cilja da gradimo Srbiju bez barijera", rekla je Stanisavljević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored štandova na kojima su prisutni mogli da kupe rukotvorine članova udruženja osoba sa invaliditetom i tako daju humanitarni prilog, posetioci manifestacije su od 12 časova do kasno popodne, uživali u muzičkim nastupima mališana Predškolske ustanove "11. april“ i đaka osnovnih i srednjih škola iz Beograda.

Naša medijska kuća 24sedam i naša novinarka Jovana Jovanović su dobili zahvalnice za razumevanje, toplinu, saradnju i pomoć osobama sa smetnjama u razvoju.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike