Procedura olakšana za škole, ali i za roditelje: Prijavljivanje za pomoć Grada Beograda do 31. avgusta

23.04.2024

09:04

0

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu rekla je da se ova mera nadovezuje na prošlogodišnju o besplatnim udžbenicima za sve osnovce i srednjoškolce

Procedura olakšana za škole, ali i za roditelje: Prijavljivanje za pomoć Grada Beograda do 31. avgusta
Copyright Foto: RINA

Prijavljivanje za đačku pomoć u iznosu od 20.000 dinara za sve osnovce i srednjoškolce, a koju je Grad Beograd ove godine obezbedio umesto besplatnih udžbenika, počelo je juče i traje do 31. avgusta. 

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić izjavila je za Tanjug da se ova mera nadovezuje na prošlogodišnju o besplatnim udžbenicima za sve osnovce i srednjoškolce, a da prijava traje do kraja školske godine.

- Grad je prošle godine nabavio knjige za svu decu u beogradskim školama, još tada smo najavljivali da bi sledeća mera pomoći porodicama sa decom mogla da bude ove vrste. Danas roditelji imaju mogućnost da, ukoliko žele deci kupe nove komplete ili, ipak, naslede od starijih školaraca, a novac iskoriste za kupovinu školskog pribora - rekla je Čamagić.

Dodala je da je septembar mesec kada se porodice sa decom školskog uzrasta izlažu uvećanim troškovima i da će svima dobro doći pomoć koju je Grad omogućio. 

- Prijava za đačku pomoć vršiće se preko osnovnih i srednjih škola koje deca pohađaju, već ove nedelje se očekuju roditeljski sastanci kada će roditelji o načinu dostavljanja podataka biti obavešteni od strane škola - rekla je Čamagić.

Navela je da se Grad potrudio da procedura dostavljanja podataka bude izuzetno olakšana kako za škole, tako i za roditelje.

- Isplata pomoći očekuje nas u septembru, a do tada ćemo već sigurno prikupiti i organizovati sve potrebne podatke - rekla je Čamagić.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike