Šapić: Trka Beograd-Banjaluka simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj

18.04.2024

12:41

0

Naveo je da trka iz godine u godinu podiže svoj sportski značaj, sa sve više kvalitetnijih takmičara

Šapić: Trka Beograd-Banjaluka simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se danas učesnicima na ceremoniji otvaranja 18. međunarodne biciklističke trke Beograd–Banjaluka 2024. i tom prilikom istakao da je ovaj događaj mnogo više od biciklističke trke jer predstavlja simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Velika mi je čast što imam priliku da na različite načine pomognem ovu biciklističku trku koja je nešto više od obične biciklističke trke. Ona je simbol spajanja našeg srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj i mi ćemo na tome nastaviti da radimo. Ova trka iz godine u godinu podiže i svoj sportski značaj i sve je više i više kvalitetnijih takmičara. Najvažnije je da ona spaja dve zemlje u kojima živi isti narod i da takmičari prelaze tu granicu koja u okviru ove trke ne postoji. Ta granica za nas suštinski ne postoji jer mi smo jedan narod i zato moramo da se čuvamo i pomažemo, a naročito u momentu u kome se danas nalazimo. Ukoliko danas ne pokažemo jedinstvo onda se postavlja pitanje kada ćemo ga pokazati - istakao je Šapić.

Poželeo je puno sreće i dobro takmičenje svim sportistima, te da ova trka prođe kao i sve do sada, u lepoj sportskoj atmosferi.

- Neka pobede najbolji, a mi ćemo nastaviti da negujemo ovu vrstu tradicije koja je izuzetno važna - rekao je Šapić.

Osamnaesta po redu biciklistička trka održava se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno”. Trka će trajati četiri dana i imaće četiri etape. Oko 175 biciklista iz 40 zemalja predstavljeno je na startu u Beogradu, a domaćini su i Obrenovac i Bijeljina. Ova etapa će na nekoliko minuta ukloniti granice između Srbije i Srpske, jer će karavan preko Pavlovića mosta preći bez zaustavljanja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike