Jezivi detalji drogiranja devojčice (4) sedativima: Nije mogla na noge, doza pogubna i za odrasle

11.03.2024

12:14

0

Majka je devojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da detetu nije dobro

Jezivi detalji drogiranja devojčice (4) sedativima: Nije mogla na noge, doza pogubna i za odrasle
Bolesna devojčica - Copyright Profimedia

Majka Milena R. (43) koja je uhapšena zbog sumnje da je ćerkicu (4) od kraja februara do početka marta drogirala sedativima, otkrivena je nakon što je doktorima u Institutu za majku i dete bilo sumnjivo stanje devojčice.  Analizama krvi ukazale su da devojčica ima visoke tragove sedativa u krvi. Navodno, ona je dete trovala bromazepamom i dizapamom tako što ih je stavljala u sok i to čak radila i na Institutu za majku i dete dok je bila na posmatranju sa detetom.

Majka je devojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da detetu nije dobro.

- U razgovoru sa lekarima ona je objasnila da ćerka ne može na noge i da se cela trese. Na pitanje lekara da li je pod nekom terapijom žena je negirala. Kako su dani prolazili devojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od devojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve lekare na klinici. Devojčica je imala ogromnu količinu lekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mesecima unazad. Količina ove supstance je bila pogubna i za odraslog čoveka, pa nije jasno kako je dete to sve nosilo u sebi - kaže izvor "Telegrafa" blizak istrazi.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala ćerku, ali to nije dokazano. O slučaju je obavešten Centara za socijalni rad u Smederevu.

Podsetimo, kako piše "Blic", u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca, saslušana je M.R. (43) zbog sumnje da je u vremenskom periodu od 29. februara do 8.marta 2024. godine izvršila krivično delo - nasilje u porodici.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu osumnjičenoj odredi pritvor u trajanju od 30 dana te je sud doneo rešenje kojim joj je pritvor i određen.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike