Beograđani, umesto automobila koristite gradski prevoz: Sutra su zadušnice - na snazi je zabrana ulaska motornim vozilima na groblja

08.03.2024

16:10

0

Iz JKP "Pogrebene usluge" Beograd apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima na zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike

Beograđani, umesto automobila koristite gradski prevoz: Sutra su zadušnice - na snazi je zabrana ulaska motornim vozilima na groblja
Groblje - Copyright Pixabay

Javno komunalno preduzeće "Pogrebne usluge" apeluje na građane da na zadušnice u subotu 9. marta za odlazak na groblje umesto svojih automobila koriste gradski prevoz.

Tog dana na snazi će biti zabrana ulaska motornim vozilima prema sledećem rasporedu:

– Novo bežanijsko groblje: zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 16 časova;
– groblja Orlovača, Lešće i Zbeg: zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7 do 15 časova;
– Novo i Centralno groblje: zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana, 10. marta;
– Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će na zadušnice u subotu, 9. marta, saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, na zadušnice biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od 7 do 15 časova.

Ovom prilikom iz JKP "Pogrebene usluge" Beograd apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima na zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, posebno na starijim grobljima u nadležnosti preduzeća.

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji određen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju, te da se ne odvajaju prilikom posete groblju.

Iz ovog gradskog preduzeća podsećaju i da je na groblje zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko neko uoči opasnost od pada spomenika, potrebno je da o tome obavesti Upravu groblja (ili se obrati putem elektronske pošte [email protected]).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike