Beograđani, pažnja: Ekipe "Gradske čistoće" za vikend besplatno odnose kabasti i elektronski otpad

06.10.2023

11:10

0

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11

Beograđani, pažnja: Ekipe "Gradske čistoće" za vikend besplatno odnose kabasti i elektronski otpad
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" ovog vikenda organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada.

Građani, kao i inače, svakog prvog vikenda u mesecu mogu da svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete poput kauča, ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata odlože pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe "Čistoće" u potpunosti besplatno ukolniti, saopšteno je iz JKP "Gradska čistoća".

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, ili na brojeve telefona na pogonima „Gradske čistoće“ u opštinama u kojima žive, i to radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6 do 13.30 časova.

Ostalim danima u mesecu građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad, odnosno mogu ga sami odneti na pogon JKP "Gradska čistoća" u opštini na kojoj žive svakog radnog dana od 8 do 13.30 časova, a ostalim radnim danima Beograđani mogu pozvati ekipe JKP "Gradska čistoća" na pomenute brojeve telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili.

Ekipe JKP "Gradska čistoća" će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, ali ostalim danima ova usluga se naplaćuje.

- Zato apeleujemo na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju odnošenja kabastog i elektronskog otpada prvog vikenda u mesecu kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se usluga transporta naplaćuje - navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike