"Dan otvorenih vrata" u "Gradskoj čistoći": Mališani imali priliku da nauče o reciklazi, ali i da se provozaju u "smećarcima"

11.09.2023

17:54

0

Na ovogodišnjoj manifestaciji bio je prisutan rekordan broj najmlađih sugrađana

"Dan otvorenih vrata" u "Gradskoj čistoći": Mališani imali priliku da nauče o reciklazi, ali i da se provozaju u "smećarcima"
Copyright Beoinfo

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” je proteklog vikenda u obezbeđenom krugu direkcije preduzeća, na adresi Mije Kovačevića 4, tradicionalno otvorilo kapije za zainteresovane mališane i njihove roditelje, staratelje, bake, deke, vaspitače i nastavnike.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, na ovogodišnjoj manifestaciji bio je prisutan rekordan broj najmlađih sugrađana koji su imali priliku da uživaju u edukativnoj radionici i sada već čuvenoj predstavi „Reciklosaurusi”. Mališani su takođe imali priliku da se druže sa zaposlenima koji brinu o čistoći grada i da učestvuju u vožnji omiljenih vozila kojima preduzeće održava higijenu prestoničkih ulica.

Mališani su imali priliku da učestvuju i u interaktivnoj ekološkoj radionici gde su mogli da čuju šta su to reciklabili, koje vrste reciklabila postoje, kako se sortira recklabilni otpad, zašto je reciklaža važna i čemu nam služi. Na ovaj način najmlađi sugrađani su dobili priliku da svoja novostečena znanja o važnosti reciklaže, ekologije i značaju životne sredine dodatno unaprede, kako bi u budućnosti mogli da ih primene zajedno sa svojim roditeljima.

Sa posebnim oduševljenjem uživali su u vožnji smećaraca, kamiona, cisterni, elektrotrotineta, elektročistilica, kao i u omiljenoj amfibiji, vozilu kojim se sa reka i zemlje suzbijaju komarci.

Nakon što su u radionicama pokazali zavidno znanje i takmičarski duh, svi beogradski mališani su dobili nagradna iznenađenja, zdravu užinu i osveženje.

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” i u budućnosti će nastaviti da organizuje jednu od omiljenih manifestacija beogradskih školaraca i predškolaraca jer je to upravo jedan od najefikasnijih načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, usmeren na najmlađe, budući da su upravo oni najveći potencijal promene društva kada je reč o ekološkoj osvešćenosti, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike