Današnja manifestacija menja trase autobusa i tramvaja

15.02.2024

07:20

0

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza.

Današnja manifestacija menja trase autobusa i tramvaja
Ilustracija - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Tokom održavanja manifestacije „Dan državnosti Srbije - Sretenje " danas u periodu od 17.00 do 21.00 časa doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Za saobraćaj će biti zatvorena ulica Zemunski put (Stari savski most), na delu od kružnog toka u zoni ulica Zemunski put i Bulevar Vudroa Vilsona do zone raskrsnice sa ulicom Vladimira Popovića, zbog čega će vozila JLPP-a u oba smera saobraćati na sledeći način:

Tramvajske linije br. 7 i 9L će saobraćati preko Mosta na Adi;

Autobuske linija br. 78 i 83 i minibus linija E1 će saobraćati sledećom trasom:

- u smeru ka Novom Beogradu ulicama: Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Crnogorska, Pop Lukina, Brankova, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama,

  - u smeru ka Trgu Slavija ulicama: Bulevar Mihajla Pupina, Brankov most, Brankova, Pop Lukina, Crnogorska, Braće Krsmanović, Milorada Ekmečića i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta javnog prevoza, stoji u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

- Srbija danas obeležava Dan državnosti - Sretenje, u znak sećanja na obnovu srpske državnosti početkom 19. veka, odnosno začetak novovekovne srpske države.

Na Sretenje 1804. godine, pre 220 godina, grupa istaknutih srpskih prvaka sa prostora tadašnjeg Beogradskog pašaluka, zvanično Smederevskog sandžaka, izabrala je Karađorđa, Đorđa Petrovića, za vožda, predvodnika. Na zboru je odlučeno da se podigne buna protiv dahija, četvorice samovoljnih gospodara u pašaluku u to vreme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike