"Jeste li bili u Stefan Braunu ili ispred Hrama?" Nakon prelepe Badnje večeri ispred Hrama Svetog Save, pojavio se užasan prizor (VIDEO)

07.01.2024

18:00

1

Autor: M. Vu.

Umesto da ostavimo za sobom svetli primer zajedništva i poštovanja, jutro je donelo nešto sasvim suprotno - gomilu otpada

"Jeste li bili u Stefan Braunu ili ispred Hrama?" Nakon prelepe Badnje večeri ispred Hrama Svetog Save, pojavio se užasan prizor (VIDEO)
Hram Svetog Save - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nakon veličanstvene proslave Badnje večeri ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, jutro je razotkrilo jedan drugačiji prizor - mnoštvo otpada u obliku praznih limenki i flaša koje su ostavljene pored kanti za smeće, ali i rasute po klupama i stazama duž svetosavskog platoa.

Badnje veče u Beogradu, naročito ispred Hrama Svetog Save, dugi niz godina privlači veliki broj vernika koji se okupljaju kako bi zajedno sa svojim porodicama i prijateljima dočekali ponoć i proslavili Božić na platou ispred ovog značajnog verskog objekta. Međutim, nakon svečanog slavlja, pejzaž jutarnjeg svetla je otkrio razočaravajuću sliku.

Umesto da ostavimo za sobom svetli primer zajedništva i poštovanja, jutro je donelo nešto sasvim suprotno - gomilu otpada koji je ostavljen na mestima gde se okupljamo da proslavimo ovaj veliki verski praznik. Prazne limenke i flaše rasute su naokolo, neke čak i na klupama gde su se ljudi odmarali, kao i duž staza koje vode do hrama.

Slika koja se za Badnje veče šalje iz srca Beograda, obilazi godinama svet, kao simobl vere, čestitosti i velinčanstvene proslave jednog od najvećih hrišćanskih praznika. A, onda, kada se svi upute kućama, na scenu stupa možda i najružnije lice.

 

 

Đubre je ostavljeno svuda. Van kanti, na klupicama, oko njih, na njima. Đubre oko fontane, na travi, na pločnicima.

Svako ko je doneo piće sa sobom, da nazdravi sa prijateljima, bio je u moralnoj obavezi da sve ono što ostane iza njih, ponese makar do kontejnera.

"Sramota je blaga reč. Jeste li bili u Stefan Braunu ili ispred Hrama?", "Sramotno, stidite se (ne) vernici", "Ovako se ne ponaša na Božić", "Teško im bilo da ponesu do kontejnera", "Sramota me je u njihovo ime, oprosti im Bože, ne znaju šta čine", samo su neki od onih koji su sakupili najviše lajkova na društvenim mrežama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike