GIK demantovala laži: Izborni materijal potpuno bezbedan i čuva se u skladu sa zakonom

15.12.2023

20:42

0

"Prostorije za odlaganje izbornog materijala su pod video nadzorom, zaključane, zapečaćene i čuvane od strane profesionalnog obezbeđenja, pripadnika komunalne milicije i MUP-a"

GIK demantovala laži: Izborni materijal potpuno bezbedan i čuva se u skladu sa zakonom
Ilustracijia - Copyright Profimedia

Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je večeras da je povodom izjave jednog člana Gradske izborne komisije, a u vezi sa čuvanjem izbornog materijala nakon sprovedenih izbora, u obavezi da obavesti javnost da su takve izjave ''potpuno netačne i paušalne'', kao i ''da je izborni materijal potpuno bezbedan i da se isti čuva u skladu sa zakonom''.

- Naime, ove izjave u vezi sa bezbednošću izbornog materijala nakon održanih izbora
potpuno su netačne i paušalne. Izborni materijal čuva se i obezbeđuje u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom, uz primenu svih fizičko-tehničkih mera. Prostorije za odlaganje izbornog materijala su pod video nadzorom, zaključane, zapečaćene i čuvane od strane profesionalnog obezbeđenja, pripadnika komunalne milicije i MUP-a - saopšteno je iz GIK-a.

Dodaje se i da navedene izjave imaju za cilj ličnu promociju i nanošenje štete ugledu Gradskoj izbornoj komisiji, upravi Grada Beograda i zaposlenima u stručnoj službi, koji se zajedno staraju o zakonitosti organizovanja i sprovođenja izbora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike