Šapić: Danas raspisujemo javnu nabavku za prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla

06.12.2023

12:55

0

On je istakao da izgradnja nove deonice neće suštinski ugrožavati saobraćaj, upravo zbog toga što će izgradnja ići starom trasom železničke pruge kroz Topčider

Šapić: Danas raspisujemo javnu nabavku za prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla
Aleksandar Šaoić - Copyright Promo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas projekat izgradnje prve deonice Bulevara patrijarha Pavla i rekao da će danas biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova na toj deonici.

- Vrednost radova je 2,5 milijarde dinara i očekujem konačno da nakon ovog puta, kad dobijemo izvođača, u roku od neka dva meseca, da ćemo odmah nakon toga krenuti sa radovima i da ćemo konačno Bulevar patrijarha Pavla, koji se već najavljuje preko 10 godina, spojiti sa onim drugim delom koji je završen i rasteretiti čep koji se ovde stvara - najavio je Šapić.

On je precizirao da će nova saobraćajnica prolaziti kroz koridor koji je nekad korišćen za železničku prugu, tako da je potpuno zaobiđen Topčiderski park i on neće biti na jedan način uništen ili ruiniran.

Promo
 

Šapić je dodao da će saobraćajnica imati i biciklističke i pešačke staze, koje će se nastavljati na one već postojeće na mostu preko Ade.

On je istakao da izgradnja nove deonice neće suštinski ugrožavati saobraćaj, upravo zbog toga što će izgradnja ići starom trasom železničke pruge kroz Topčider.

- Sama saobraćajnica će imati ukupnu dužinu dva kilometra, sa dva kružna toka. Bulevar će biti magistralni put koji je planiran za odvajanje tranzitnog saobraćaja i koji će da čini vezu postojećeg autoputa preko Novog Beograda i mosta na Adi sa saobraćajnicama Patrijarha Pavla i Patrijarha Dimitrija - rekao je Šapić.

On je najavio za sledeću godinu proširenje Bulevara vojvode Mišića, koji će imati po dve trake u oba smera, a najavio je i proširenje Drajzerove ulice, takođe u po dve trake. 

- Sa Bulevarom patrijarha Pavla, proširenjem Bulevara vojvode Mišića i Drajzerove ulice, mislim da potpuno menjamo saobraćajnu realnost koja danas ovde postoji, a to jesu ogromni čepovi, naročito popodne - rekao je Šapić.

Promo
 

On je podsetio da je Grad pokušavao da ne raskine ugovor sa starim izvođačem ove deonice Bulevara patrijarha Pavla, kako bi izvođač ušao u radove, međutim izvođač je tražio raskid ugovora i pripremu novog ugovora.

- Nismo uspeli da nađemo nikako zajednički jezik, on jednostavno nije želeo da prihvati da pod tim okolnostima izvodi radove, jer su cene svih građevinskog materijala drastično skočile - rekao je Šapić i podsetio da je ta javna nabavka raspisana pre početka njegovog mandata.

U okviru izgradnje ove deonice biće izgrađen i most dužine 25 metara, tramvajski podvožnjak, vodovod, kišna i fekalna kanalizacija, sistem video-nadzora, regulacija dela Topčiderske reke.

 

Bonus video:

 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike