Šapić: Samo zlonamerni ne vide koliko su Beograd i Srbija napredovali

02.12.2023

19:15

0

Ni Srbija ni Beograd ne smeju da stanu, a odgovornost je velika zbog svih naših pokolenja i budućih generacija, poručio je Šapić

Šapić: Samo zlonamerni ne vide koliko su Beograd i Srbija napredovali
Copyright Tanjug printscreen

Prvi na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić poručio je danas da samo oni koji su zlonamerni ne vide koliko su Beograd i Srbija napredovali tokom poslednjih 10 godina.

Šapić je na predizbornom skupu SNS-a u Beogradu rekao je da samo onaj ko ne želi da vidi ne primećuje bulevare, vrtiće, škole, obilaznicu, Prokop, autobusku stanicu, i novi grad - Beograd na vodi.

"Samo onaj koji ne želi da vidi, ne vidi koliko su Beograd i Srbija danas drugačiji, koliko su ekonomski stabilni, koliko su perspektivniji. Posle mnogo godina su ljudi počeli da se vraćaju u našu zemlju. Beograd je postao atraktivan i za mnoge strane građane. Dolaze mladi ljudi, otvaraju se nove firme. Neću o tome danas govoriti, zato što je to očigledno", rekao je Šapić.

Šapić se osvrnuo i na pitanje vaspitanja dece u školama i vrtićima koje je, kako je rekao, izuzetno važno. "Postaviću pitanje, šta ćemo sutra našu decu da učimo u vrtićima i školama, ukoliko oni budu u prilici da vode Srbiju ili da vode Beograd. Hoćemo li da ih učimo da bata i seka više nisu bata i seka nego dete jedan i dete dva? Hoćemo li da ih učimo da mama i tata više nisu mama i tata nego roditelj jedan i roditelj dva? Hoćemo li da ih učimo da je srpski narod genocidan narod", upitao je Šapić.

Takođe, upitao je da li bi trebalo da se deca uče da Kosovo i Metohija nisu sastavni deo naše zemlje.

"Dokle god mi budemo vodili Beograd i dokle god mi budemo vodili Srbiju, Kosovo i Metohija će ostati sastavni deo naše zemlje. Srpski narod će biti ono što je bio kroz čitavu svoju istoriju. Human, pošten i častan narod, koji je uvek pomagao svima kojima može da pomogne", poručio je Šapić.

Dodao je da se Srbija tokom poslednjih godina nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

"Kako zbog geopolitičkih dešavanja, tako i zbog situacije u kojoj su nas dovele prethodne generacije i oni koji su nas vodili prethodnih decenija", rekao je Šapić. On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima veliku ulogu u istoriji srpskog naroda i društva.

"Znam koliko mu je teško, ne samo danas nego svih ovih godina, da igra stalno između čekića i nakovnja. Da paralelno podiže ekonomiju Srbije, da se ne zameri ni jednima ni drugima, pošto nas mnogi drže na nišanu. Da ne odustane od suštinskih vrednosti za koje smo se svi mi borili, za koje su se naši preci borili i koje treba da ostavimo sutra našim potomcima", naglasio je Šapić.

Šapić je naveo da iz tih razloga on veruje Vučiću i poručio mu da povede Srbiju u sigurnu i stabilnu budućnost.

"Ni Srbija ni Beograd ne smeju da stanu, a odgovornost je velika zbog svih naših pokolenja i budućih generacija", poručio je Šapić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike