Potpisan ugovor o gasifikaciji dela opštine Novi Beograd: Beograd će u potpunosti biti pokriven

19.10.2023

14:15

0

Predsednik gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan rekao je da se potpisivanjem ovog ugovora omogućava da i rubna područja budu priključena na gas

Potpisan ugovor o gasifikaciji dela opštine Novi Beograd: Beograd će u potpunosti biti pokriven
Novi Beograd - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, potpisali su danas ugovor o gasifikaciji dela Novog Beograda sa strateškim partnerom firmom "DM invest".

Kako je rekao direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, potpisivanjem ovog ugovora Beograd će u potpunosti biti pokriven gasifikacijom.

- Ovo je još jedan mali deo Beograda, prošli put smo dogovorili Zvezdaru i praktično time smo pokrili Beograd 100 posto gasifikacijom. To je 83 kilometra nove mreže, što se tiče srednjeg i niskog pritiska i 24 kilometra čelične konstrukcije i to nam je važno i zbog organizovanja EXPO 2027 - rekao je Bajatović.

- Ostale su nam i merne stanice da završimo. Vrednost projekta je 11 miliona evra. Sam period gradnje ne bi trebalo da traje više od godinu dana, kada dobijemo sve dozvole za gradnju - kazao je Bajatović.

Predsednik gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan rekao je da se potpisivanjem ovog ugovora omogućava da i rubna područja budu priključena na gas.

- S obizrom da kao osnovni energent koriste drvo ili ugalj, ovim će se smanjiti i negativan uticaj na životnu sredinu, pogotovo u zimskom periodu. Mi ljudima predstavljamo ovaj projekat i nakon ovog potpisivanja očekuje nas izrada projektne dokumentacije - kazao je on.

Kako je naveo predsednik opštine, ugovor koji je potpisan, odnosi se na trasu gasovoda u dužini od 106 kilometara, odnosno na delove opštine koji nisu pokriveni.

Mogućnost priključka na gasovod, osim blokova 13, 18, 25 i 64, dobiće i korisnici na lokacijama Ušće, Tošin bunar, Privrednoj zoni Auto-put i naseljima Bežanija 2-Ledine, Bežanija i Bežanijska kosa.

Ugovor je potpisan u prisustvu gradskog menadžera Beograda Miroslava Čučkovića.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike