Čučković: U Beogradu smo realizovali jako važne projekte - u poslednjih godinu i po dana završili smo dva saobraćajna koridora!

07.10.2023

12:50

0

Komentarišući najavljene beogradske izbore, Čučković je naveo da će aktuelna gradska vlast u narednom periodu Beograđanima predstaviti neke istorijske stvari koje su se realizovale

Čučković: U Beogradu smo realizovali jako važne projekte - u poslednjih godinu i po dana završili smo dva saobraćajna koridora!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković izjavio je danas da je rukovodstvo grada uspelo da u poslednjih godinu i po dana realizuje značajne projekte i da se na nekima trenutno radi, dodajući i da će se Beograđanima u narednom periodu predstaviti neki novi, važni projekti.

Čučković je naveo da je gradsko rukovodstvo uspelo i da u poslednjih godinu i po dana Beograđanima ispuruči dva saobraćajna koridora.

- Koridor od Batajnice do Bubanj Potoka koji je izgrađen u punom profilu sa tri trake u oba smera koji je pušten za Vidovdan. Drugi veliki koridor je završetak Miloša Velikog koji je od Surčina ušao u Novi Beograd, i koji je otčepio pritisak koji je Beograd imao iz pravca Ledina i zagrebačkog auto-puta - rekao je Čučković.

Tanjug/Dragan Kujundžić
Miroslav Čučković

Komentarišući najavljene beogradske izbore, Čučković je naveo da će aktuelna gradska vlast u narednom periodu Beograđanima predstaviti neke istorijske stvari koje su se realizovale.

- Milsim da je pobeda naše države i to što će biti domaćin međunarodne izložbe EXPO2027, i to je nešto što pokazuje u kom se pravcu razvija Beograd i to će biti i agrument za izbore - rekao je Čučković.

On je podsetio da su od prvog dana imenovanja izbori visili u vazduhu i da je ta klima pratila rad od početka mandata.

- Mi se na to nismo obazirali i napravili smo plan sa obzirom da kompeletno rukovodstvo ima ogromno iskustvo sa vođenjem beogradskih opština - rekao je gradski menadžer.

Kako je istakao, ozbiljne stvari je nemoguće sprovesti bez dva vezana mandata.

- Potrebno je dosta vremena za spremanje administrativno-tehničke dokumentacije i da sama gradilišta efektivno završite. Ogromne i značajne projekte smo započeli, a neke smo već završili. Uspeli smo da pokažemo da je prelivanje budžeta direktno u džepove građana nešto što je ostvarivo u Beogradu - istakao je Čučković.

Podsetio je da je u toku mandata bilo karakteristično to što su imali gradilišta koja su bila započeta i koja je bilo potrebno brzo završiti. Naveo je da je završen projekat te da se ulazi u proširenje Ibarske magistrale.

- Posle kružnog toka na Petlovom brdu više neće biti samo dve trake, put će biti proširen - objasnio je on.

Naredne godine, kaže Čučković, očekuje nas rekonstrukcija zrenjaninskog puta. Komentarišući to što su se građani koji žive u unutrašnjosti Srbije protivili odluci da beogradski učenici dobiju besplatne udžbenike, a njihova deca ne, Čučković je rekao da su se mnogi projekti započeli u Beogradu, a zatim proširili na celu Srbiju.

- Prvi besplatni procesi vantelesne oplodnje za parove koji su imali tri nesupela pokušaja počeli su da se primenjuju u Beogradu, a onda i u celoj zemlji.. Ja sam siguran da kako Srbija pod sigurnim vođstvom Vučića ekonomski napreduje da ćemo moći da imamo takav standard i u celoj Srbiji i nije to nikakva sebičnost Beograda. To je putokaz kojim mi pokazujemo kako i na koji način može da se u budućnosti dodatno brine o ljudima - rekao je on.

Podsetio je da je tokom godinu i po dana rekonstruisano 166 saobraćajnica u prestonici, a da se rade i u Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu. Dodao je da je posebno ponosan što su pokrenuti i završeni važni projekti u Obrenovcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj, kao i u Barajevu.

- Barajevo je dobilo sportsku halu, prvu u istoriji grada, sada počinje da se radi olimpijski bazen, deca i građani Barajeva će imati mogućnost da se kupaju kao što to već decenijama čine u na nekim drugim beogradskim kupalištima... Pravili smo veliki vodovod i došli smo čak do tunela, uskoro izlazimo na Vlaško polje, na onu raskrsnicu ka Sopotu i Mladenovcu - rekao je Čučković.

Govoreći o izgradnji metroa, Čučković je podsetio da kompletan projekat metroa finansira Republička Vlada, dodajući da će se centralni ugovor za taj projekat definisati sledeće nedelje prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike