Investicija vredna 1,5 milijardi: Gradonačelnik Šapić obišao radove na izgradnji Zelene pijace u Obrenovcu

04.10.2023

11:56

0

Pijaca će biti ukupne površine 9957 m2, a planiran rok za dobijanje upotrebne dozvole je jun 2024. godine

Investicija vredna 1,5 milijardi: Gradonačelnik Šapić obišao radove na izgradnji Zelene pijace u Obrenovcu
Copyright Promo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnji kompleksa Zelene pijace u Obrenovcu, koji je vredan više od 1,5 milijardi dinara i istakao da će izgradnjom tog objekta Obrenovčani dobiti pijacu kakvu zaslužuju.

- Izgradnja je počela pre dva ipo meseca i na jesen sledeće godine ovde bi trebalo da imamo i pijačne prodavce, ali i mnoge druge kojima će ovaj objekat omogućiti da rade - rekao je Šapić prilikom obilaska gradilišta.

On je dodao je da će pored pijace biti izgrađen i bulevar koji će rešiti saobraćajni problem tog dela grada.

- Pijaca će se protezati na skoro 10.000 metara kvadratnih i biće zaista pijaca sa kojom će se ponositi svi Obrenovčani. Ovakve kapitalne stvari ne mogu se raditi bez pomoći Grada Beograda - rekao je Šapić.

Šapić je naglasio da nema običaj da obilazi radove na samom početku i da će ovo mesto posetiti još jednom u narednih nekoliko meseci.

- Obićićemo radove još jednom za nekoliko meseci da vidimo kako napreduju i učinićemo sve da dobru praksu poštovanja rokova sačuvamo jer to pokazuje ozbiljnost onih ljudi koji te poslove u ime svojih sugrađana i rade - zaključio je Šapić.

Vrednost investicije izgradnje Kompleks Zelene pijace je više od 1,5 milijardi dinara sa PDV-om.
Pijaca će biti ukupne površine 9957 m2, a planiran rok za dobijanje upotrebne dozvole je jun 2024. godine.

Projektovana je kao zatvoreni objekat sa lokalima, administracijom, podzemnom garažom, zatvorenom mlečnom halom sa rashladnim vitrinama kao i zatvorenom pijačnom halom – zelena pijaca sa tezgama.

Posedovaće zelenu i mlečnu pijačnu halu, prodajni prostor lokala i zanatskih tezgi i prostor ugostiteljskih lokala, pijačna hala sa tezgama i mlečna hala sa rashladnim vitrinama, poslovno administrativni prostor, podzemnu garažu sa, 76 parking mesta kao i 57 spoljašnjih mesta za parkiranje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike