Hrvat (20) nestao u Srbiji: Biciklom prešao granicu, poslednji put viđen 1. oktobra u Resavskoj ulici - porodica je očajna i moli za pomoć!

03.10.2023

13:22

0

Autor: Lj. S.

Kako tvrdi izvor blizak porodici, on se u poslednje vreme osećao odbačenim od okoline

Hrvat (20) nestao u Srbiji: Biciklom prešao granicu, poslednji put viđen 1. oktobra u Resavskoj ulici - porodica je očajna i moli za pomoć!
Mario Rukavina - Copyright MUP

Državljaninu Hrvatske, Mariu Rukavini (20), gubi se svaki trag kada je pre pet dana biciklom prešao granicu Tovarnik-Šid, i ušao u Srbiju. 

Njegova porodica je očajna, jer od njega nema ni traga ni glasa, a mobilni telefon mu je isključen.

Kako Telegraf saznaje iz izvora bliskog porodici nestalog mladića, on se u poslednje vreme osećao odbačenim od okoline, te da je to verovatno i bio okidač da Mario sedne na bicikl i pođe put Beograda, u želji da dokaže da je odrastao i da može sam da donosi odluke.

- Ne znamo još uvek tačnu pozadinu njegovog nestanka, samo je otišao, svi su u šoku - rekao je naš sagovornik.

Printscreen/MUP
 

Kako izvor blizak porodici navodi, momak zbog mentalnih smetnji ne zna razliku između dobrog i lošeg, a navodno je i često igrao igrice, pa se sumnja da postoji neko zbog koga je ciljano došao baš u Beograd.

Po poslednjim informacijama, Rukavina je poslednji put viđen u nedelju, 1. oktobra, u Resavskoj ulici. 

Mario je visok 170 centimetara, srednje je građe i sa sobom je u trenutku nestanka imao ranac. Porodica sve dobre ljude mole za pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, Mario je na granici Šid rekao da će ostati za vikend u Srbiji i potom se vratiti u Hrvatsku.

Iz biološke porodice prebačen u hraniteljsku

Inače, Mario je jedan od 11 dece iz njegove porodice, te je zbog nemogućnosti bioloških roditelja da mu pruže ugodan život, prebačen u hraniteljsku porodicu Rukavina.

Porodici, kojoj je dat na usvajanje, ovaj momak je sin jedinac, a vest o njegovom nestanku potekla je od njegovog biološkog brata koji je zamolio za pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike