Rezultati DNK već sutra? Upoređuje se materijal uzet sa tela nađenog na Adi Huji sa onim od Nenada Periša!

18.05.2022

10:58

0

Autor: J.B.O.

Analize će biti urađene po ubrzanoj proceduri

Rezultati DNK već sutra? Upoređuje se materijal uzet sa tela nađenog na Adi Huji sa onim od Nenada Periša!
matej periš (7) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Telo mladića jutros je izvučeno na Ada Huji, a kako se sumnja u pitanju je nestali Splićanin Matej Periš. Iz MUP-a je za 24sedam potvrđeno da je pronađeno telo i da policija već postupa po dužnosti. Kako se saznaje DNK pronađenog tela će se uporediti sa DNK uzorkom Nenada Periša, Matejevog oca, a analize će biti urađene po ubrzanoj proceduri. Rezultati DNK će možda biti gotovi već sutra.

Da podsetimo, mornari su pronašli telo mladića u Dunavu kod Ada Huje nešto oko .9.30 časova. Prema njihovim rečima garderoba koja je nađena na telu se poklapa sa onom koju je nosio Matej Periš u trenutku nestanka.

Milovan Zelenović, kapetan broda Lašar mio, pronašao je jutros telo za koje se sumnja da je Splićanin Matej Periš.

Zelenović je prvi jutros u 9:10 časova uputio poziv policiji da se na Adi Huji nalazi beživotno telo.

Telo je, kako navodi, došlo nizvodno iz pravca Save, a zatim je pojasnio kako se posumnjalo da je u pitanju nestali Matej Periš.

- Na telu su bile plave farmerke, majica i bela patika. Slučajni prolaznik je na patici uočio znak rekavši da je identičnu obuču sa takvim znakom imao i Periš u noći kad mu se izgubio trag - kaže Zelenović, navodeći da je prema onome što je video, telo mesecima bilo u vodi.

Ovim povodom oglasilo se i Tužilaštvo koje je potvrdilo da je na Adi Huji iz Dunava izvučeno telo mladića.

- Telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje. Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu - stoji u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike