Svečano otvorena nadograđena i renovirana škola "Svetislav Golubović Mitraljeta": Šapić đacima poželeo srećan polazak u školu (FOTO)

01.09.2023

10:57

0

Način na koji je ova škola renovirana i dograđena kao i kako je opremljena sada može da služi za primer kako treba jedna moderna škola da izgleda - rekao je gradonačelnik

Svečano otvorena nadograđena i renovirana škola "Svetislav Golubović Mitraljeta": Šapić đacima poželeo srećan polazak u školu (FOTO)
Copyright Beoinfo

Aleksandar Šapić obišao je danas u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Zemunu, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara. 

Posle svečane priredbe oni su obišli biblioteku i odeljenja prvih razreda, a predsednik Vučić je popričao sa njima i poželeo im uspešan početak školovanja uz savet da uče i budu vredni.

Gradonačelnik Šapić je izrazio zadovoljstvo što je danas kao gradonačelnik otvorio ovu školu u kojoj je bilo puno problema u poslednjih par godina. 

- Način na koji je ova škola renovirana i dograđena kao i kako je opremljena sada može da služi za primer kako treba jedna moderna škola da izgleda. Đaci ove škole imaju ovde uslove bolje nego u većini škola u Beogradu. Ova škola, kao i Deveta beogradska gimnazija treba da nam bude primer kako da radimo i kako treba škole da izgledaju - rekao je Šapić i zahvalio svima koji su uložili dodatan napor i dali svoj doprinos da škola danas, 1. septembra bude spremna da primi sve đake.

On je poželeo deci, naročito prvacima, srećan polazak u školu te dodao da će tek kada porastu da shvate koliko su im ovo bili najlepši dani u životu. 

Direktor škole Igor Vojnović zahvalio je gradonačelniku Šapiću i Gradu Beogradu na svemu što su učinili za ovu školu i napomenuo da je Sekretarijat za investicije finansirao radove na školi, a Sekretarijat za obrazovanje opremio školu kompletno novim nameštajem i svim drugim sredstvima potrebnim za neometan boravak dece u školi, dok je opština Zemun finansirala radove na školskim terenima.

Beoinfo
 

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište. Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Obilasku su prisustvovali ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, sekretar za investicije Luka Petrović, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić  i predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike