Šapić: Očekujem isti ili veći prihod od prodaje karata do kraja septembra

31.08.2023

18:13

0

Šapić je rekao da očekuje da javni prevoz bude bolji i kvalitetniji nego ikada pre

Šapić: Očekujem isti ili veći prihod od prodaje karata do kraja septembra
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naveo je da očekuje da GSP do kraja septembra zabeleži isti ili veći prihod od naplate karata kao pre preuzimanja od kompanije Kentkart i to sa duplo nižim cenama i novim povlaščenim kategorijama.

On je rekao i da očekuje i da javni prevoz bude bolji i kvalitetniji nego ikada pre. Šapić je to izjavio za Tanjug komentarišući izjavu bivšeg odbornika Nikole Jovanovića, koji je rekao da je zabeležen duplo slabiji prihod od prodaje karata u odnosu na isti period prošle godine.

"On je zaboravio da kaže da su sada duplo jeftinije cene karata. Taj deo je zaboravio. Očekujem da do kraja septembra ostvarimo isti, ako ne i veći prihod. Sa skoro duplo nižom cenom karata. A sad vi uzmite u obzir kako su Beograđani reagovali. Počeli su u većoj meri da plaćaju karte. Podsetiću vas da smo mi uveli nove kategorije koje sada ne plaćaju kartu", rekao je Šapić.

Tanjug/Vladimir Šporćić
 

Podsetio je da se srednjoškolci sada voze besplatno, kao i Beograđani stariji od 65 godina, koji su jednom godišnje morali da obnove kartu za gradski prevoz i pritom plate 450 dinara.

"Povlašćene kategorije su sada još povlašćenije. Krajem septembra, početkom oktobra izaći ću sa svim podacima - šta smo uradili za javni prevoz, kako smo rasturili jedan sistem koji je isisavao novac od Beograđana. Pa ćete da vidite šta je urađeno za šest meseci", rekao je Šapić.

Dodao je da je tačno da je prvih nekoliko meseci zabeležen manji prihod, ali da je tome kumovalo više faktora - bilo je leto i manja je cena karte.

"Nije tačno da je toliko koliko je on naveo. A tačno je da Beograđani danas manje plaćaju prevoz, a on je bolji i kvalitetniji nego što je ikada bio", rekao je Šapić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike