Detalji jezive tragedije u Obrenovcu: Na Aleksandra pala grana i smrskala mu lobanju, ostao mrtav na mestu

19.07.2023

13:05

0

Iako je neko povikao: "Bežite, pada drvo", Aleksandar nije stigao da reaguje na vreme

Detalji jezive tragedije u Obrenovcu: Na Aleksandra pala grana i smrskala mu lobanju, ostao mrtav na mestu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dva dana nakon nesreće u obrenovačkom Zabranu, kada je grana drveta otpala, smrskala lobanju bivšem radniku TENT-a Aleksandru Adamoviću (69) i ubila ga, javnost je još uznemirena.

- Adamović je bio samac, nedavno je sahranio majku sa kojom je živeo, a protekle tropske dane, voleo je da provede u hladovini, šetajući, u prirodi - kaže jedan od njegovih prijatelja.

- Inače, nije bio baš neki "kartaroš", ali je prekjuče, seo za sto sa trojicom prijatelja, da odigra "tablić". Nažalost, u jednom momentu, odvalila se poveća grana sa drveta. Iako je neko povikao: "Bežite, pada drvo", Aleksandar nije stigao da reaguje na vreme. Grana ga je udarila po glavi, smrskala mu lobanju i ubila ga na licu mesta.

Telo nesrećnog čoveka poslato je na obdukciju, a istragu o ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Iako na više mesta u Zabranu, postoji na postavljenim tablama obaveštenje o mogućem pucanju grana i urušavanju drveća, ovakvom ishodu se niko nije nadao, pričaju lokalci.

Svetozar Andrić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine na teritoriji opštine Obrenovac, oglasio se povodom nesreće u kojoj je penzioner nastradao i rekao da obrenovačke službe sve čine, koliko je u njihovoj moći i nadležnosti, da do ovakvih situacija nikad više ne dođe, pišu Novosti.

- Obrenovačke službe, koje se bave ovim poslom, u obavezi su da, i o najmanjoj seči grančice, o tome obaveste nadležne - kaže Andrić.

Bilo sličnih tragedija

Retko se događa da neko drvo, osim kad su u pitanju vremenske nepogode poput oluje, padne ili mu se slomi grana i usmrti čoveka. Uglavnom, u takvim situacijama, dešava se da bude pričinjena veća materijalna šteta, ali da "opasnost" prođe bez ljudskih žrtava. Ipak, zato se vrlo često događa da, prilikom seče šuma, neko nastrada.

Tako je, krajem septembra 2021. godine, u naselju Kotraža u opštini Lučani, odsečeno stablo palo na muškarca (51), koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Slična stvar, dogodila se godinu ranije, kada je na području Divčibara, na jednog drvoseču, nakon seče drva, palo stablo i ubilo ga na licu mesta.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike