Komisija ispitala da li je bilo propusta u lečenju Čačanke koja je umrla nakon ujeda stršljena

18.07.2023

12:40

0

Pozvana je ekipa Hitne pomoći koja se priključila intervenciji, dali su potrebnu terapiju i transportovali pacijenatkinju u čačansku bolnicu, ali ona je već bila preminula

Komisija ispitala da li je bilo propusta u lečenju Čačanke koja je umrla nakon ujeda stršljena
Stršljen - Copyright Pexels

Povodom slučaja koji se dogodio prošlog petka u Čačku kada je od posledica ujeda stršljena preminula žena starosti 57 godina, direktor čačanskog Doma zdravlja Aleksandar Pajović formirao je komisiju koja je ispitivala okolnosti pod kojima je se to dogodilo.

Komisija za unutrašnju kontrolu i Stručni savet Doma zdravlja zasedali su i dali svoje izveštaje, izuzev nekih propusta ne toliko bitnih data je adekvatna terapija, ali jednostavno pacijentkinja je bila u teškom stanju.

- Pozvana je i naša ekipa Hitne pomoći koja se priključila intervenciji, dali su potrebnu terapiju i transportovali pacijenatkinju u čačansku bolnicu, ali ona je već bila preminula da li u putu ili po dolasku u bolnicu. Sve smo detaljno ispitali i nije bilo stručne greške, izuzev nekih sitnih okolnosti koje su i nebitne za sve to - rekao je Pajović, piše RTS.

Podsetimo, žena (57) iz okoline Čačka preminula je od posledica ujeda stršljena.

Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada ju je insekt ubo, a prema rečima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu.

- Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujed - ispričala rođaka nesrećne žene.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike